Onigiri med frityrstekte kongereker, soya og mirin
Onigiri med frityrstekte kongereker, soya og mirin

Onigiri med frityrstekte kongereker, soya og mirin

total tid30 min.
5 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Gyllenstekte kongereker marinert i Kikkoman Soyasaus og mirin og pakket i en risball. Nyt den herlige kontrasten mellom sprø reker og myk ris i hver munnfull.

Ingredienser

2 porsjoner
2 ss
sukker
80 g
rensede kongereker (4 stykker, med hale)
1 
egg
1 ss
mel
2,3 dl
solsikkeolje
330 g
kokt ris

Dessuten:

1 
noriark
Næringsinnhold (per porsjon):1926 kJ / 459 kcal
10,7 gFett
19,6 gProtein
82,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss sukker – 80 g ready-to-cook prawns (4 pieces, with tails)

Bland Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, sukker og 2 ss vann for å lage sausen. Klapp rekene tørre, lag deretter 4–5 grunne snitt (ca. 5 mm dype) i buken så de ikke krøller seg. Legg rekene på benkeplaten med ryggsiden opp, trykk lett på dem, og klapp dem tørre igjen om nødvendig.

Steg 2

1  egg – 1 ss mel – 2 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil230 dl solsikkeolje

Pisk egget. Dypp hver reke først i mel, deretter i pisket egg, og dekk den til slutt med Kikkoman Panko. Frityrstek rekene i varm olje til de er gyllenbrune. Mariner dem kort i sausen fra steg 1 i ca. 2 minutter.

Steg 3

330 g kokt ris – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Legg risen i en bolle, rør inn Kikkoman Soyasaus og del i 4 like store porsjoner.

Steg 4

Legg en reke midt i hver porsjon ris og form risen til en trekant. La rekehalen stikke opp øverst.

Steg 5

1  noriark

Skjær noriarket i fire like store biter og pakk dem rundt ristrekantene. Server umiddelbart

Tips:

Istedenfor kongereker kan du også bruke fiskefilet eller stekt ost som smakfulle alternativer i denne onigiri-oppskriften.

Oppskrifts-ID: 1488

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss sukker – 80 g ready-to-cook prawns (4 pieces, with tails)

Bland Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, sukker og 2 ss vann for å lage sausen. Klapp rekene tørre, lag deretter 4–5 grunne snitt (ca. 5 mm dype) i buken så de ikke krøller seg. Legg rekene på benkeplaten med ryggsiden opp, trykk lett på dem, og klapp dem tørre igjen om nødvendig.

1 egg – 1 ss mel – 2 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil230 dl solsikkeolje

Pisk egget. Dypp hver reke først i mel, deretter i pisket egg, og dekk den til slutt med Kikkoman Panko. Frityrstek rekene i varm olje til de er gyllenbrune. Mariner dem kort i sausen fra steg 1 i ca. 2 minutter.

330 g kokt ris – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Legg risen i en bolle, rør inn Kikkoman Soyasaus og del i 4 like store porsjoner.

Legg en reke midt i hver porsjon ris og form risen til en trekant. La rekehalen stikke opp øverst.

1 noriark

Skjær noriarket i fire like store biter og pakk dem rundt ristrekantene. Server umiddelbart

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.