

Onigiri med frityrstekte kongereker, soya og mirin
Gyllenstekte kongereker marinert i Kikkoman Soyasaus og mirin og pakket i en risball. Nyt den herlige kontrasten mellom sprø reker og myk ris i hver munnfull.
Tilberedning
Steg 1

1 ss Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss sukker – 80 g ready-to-cook prawns (4 pieces, with tails)
Bland Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, Kikkoman Soyasaus, sukker og 2 ss vann for å lage sausen. Klapp rekene tørre, lag deretter 4–5 grunne snitt (ca. 5 mm dype) i buken så de ikke krøller seg. Legg rekene på benkeplaten med ryggsiden opp, trykk lett på dem, og klapp dem tørre igjen om nødvendig.
Steg 2

1 egg – 1 ss mel – 2 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 230 dl solsikkeolje
Pisk egget. Dypp hver reke først i mel, deretter i pisket egg, og dekk den til slutt med Kikkoman Panko. Frityrstek rekene i varm olje til de er gyllenbrune. Mariner dem kort i sausen fra steg 1 i ca. 2 minutter.
Steg 3

330 g kokt ris – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Legg risen i en bolle, rør inn Kikkoman Soyasaus og del i 4 like store porsjoner.
Steg 4

Legg en reke midt i hver porsjon ris og form risen til en trekant. La rekehalen stikke opp øverst.
Steg 5

1 noriark
Skjær noriarket i fire like store biter og pakk dem rundt ristrekantene. Server umiddelbart
Tips:
Istedenfor kongereker kan du også bruke fiskefilet eller stekt ost som smakfulle alternativer i denne onigiri-oppskriften.
Oppskrifts-ID: 1488
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer