Chowder med hokkaidogresskar og søtpotet
Chowder med hokkaidogresskar og søtpotet

Chowder med hokkaidogresskar og søtpotet

5 1 vurderinger
total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Denne chowderen med hokkaidogresskar og søtpotet er et mektig og varmende måltid, perfekt for de kalde høst- og vintermånedene. Aromatiske kryddere og urter gir den en særegen karakter, og kokosmelken går ypperlig sammen med høstgrønnsakene.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
liten løk
40 g
selleri
250 g
søtpotet
300 g
hokkaidogresskar
10 g
fersk ingefær
2 
hvitløksfedd
 ¼ 
chili
2 ss
rapsolje
10 g
smør
2 
kvister fersk timian
15 g
maismel
4 dl
grønnsakskraft
1 ½ dl
kokosmelk
 ⅓ ts
karri
 ¼ ts
ferskraspet muskatnøtt
2 håndfull
babyspinat
100 g
cherrytomater
2 ss
fersk persille
2 ts
fersk timian
40 g
cashewnøtter
Næringsinnhold (per porsjon):2628 kJ / 628 kcal
39 gFett
14 gProtein
60 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  liten løk – 40 g selleri – 250 g søtpotet – 300 g hokkaidogresskar – 10 g fersk ingefær – 2  hvitløksfedd –  ¼  chili

Skjær løken i fine terninger. Vask og skjær opp sellerien. Skrell søtpotetene og fjern frøene i gresskaret, skjær deretter begge i terninger på 2 cm. Skrell og rasp ingefæren, hakk hvitløken, og skjær opp chilien.

Steg 2

2 ss rapsolje – 10 g smør – 2  kvister fersk timian – 15 g maismel – 4 dl grønnsakskraft – 1 ½ dl kokosmelk – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus0,33 ts karri –  ¼ ts ferskraspet muskatnøtt

Varm opp oljen og smøret i en kasserolle. Tilsett grønnsakene fra steg 1 og stek kort under kraftig omrøring. Tilsett timiankvistene og maismelet under konstant omrøring. Hell i kraften, kokosmelken og Kikkoman Glutenfri Soyasaus, og tilsett så krydderne. La det småkoke på lav varme i 15 minutter til grønnsakene nesten er myke.

Steg 3

2 håndfull babyspinat – 100 g cherrytomater – 2 ss fersk persille – 2 ts fersk timian – 40 g cashewnøtter

Del tomatene i to og ha dem og spinaten oppi kasserollen fra steg 2. Kok alt sammen i ytterligere 5 minutter. Ta ut timiankvistene. Hakk persillen og cashewnøttene. Hell chowderen i en bolle og garner med persille, timian og cashewnøtter.

Tips:

Hvis du vil ha en mildere smak, kan du fjerne frøene i chilien.

Oppskrifts-ID: 1386

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 liten løk – 40 g selleri – 250 g søtpotet – 300 g hokkaidogresskar – 10 g fersk ingefær – 2 hvitløksfedd – ¼ chili

Skjær løken i fine terninger. Vask og skjær opp sellerien. Skrell søtpotetene og fjern frøene i gresskaret, skjær deretter begge i terninger på 2 cm. Skrell og rasp ingefæren, hakk hvitløken, og skjær opp chilien.

2 ss rapsolje – 10 g smør – 2 kvister fersk timian – 15 g maismel – 4 dl grønnsakskraft – 1 ½ dl kokosmelk – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus0,33 ts karri – ¼ ts ferskraspet muskatnøtt

Varm opp oljen og smøret i en kasserolle. Tilsett grønnsakene fra steg 1 og stek kort under kraftig omrøring. Tilsett timiankvistene og maismelet under konstant omrøring. Hell i kraften, kokosmelken og Kikkoman Glutenfri Soyasaus, og tilsett så krydderne. La det småkoke på lav varme i 15 minutter til grønnsakene nesten er myke.

2 håndfull babyspinat – 100 g cherrytomater – 2 ss fersk persille – 2 ts fersk timian – 40 g cashewnøtter

Del tomatene i to og ha dem og spinaten oppi kasserollen fra steg 2. Kok alt sammen i ytterligere 5 minutter. Ta ut timiankvistene. Hakk persillen og cashewnøttene. Hell chowderen i en bolle og garner med persille, timian og cashewnøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.