Chowder med hokkaidogresskar og søtpotet
Denne chowderen med hokkaidogresskar og søtpotet er et mektig og varmende måltid, perfekt for de kalde høst- og vintermånedene. Aromatiske kryddere og urter gir den en særegen karakter, og kokosmelken går ypperlig sammen med høstgrønnsakene.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
1 liten løk – 40 g selleri – 250 g søtpotet – 300 g hokkaidogresskar – 10 g fersk ingefær – 2 hvitløksfedd – ¼ chili
Skjær løken i fine terninger. Vask og skjær opp sellerien. Skrell søtpotetene og fjern frøene i gresskaret, skjær deretter begge i terninger på 2 cm. Skrell og rasp ingefæren, hakk hvitløken, og skjær opp chilien.
Steg 2
2 ss rapsolje – 10 g smør – 2 kvister fersk timian – 15 g maismel – 4 dl grønnsakskraft – 1 ½ dl kokosmelk – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 0,33 ts karri – ¼ ts ferskraspet muskatnøtt
Varm opp oljen og smøret i en kasserolle. Tilsett grønnsakene fra steg 1 og stek kort under kraftig omrøring. Tilsett timiankvistene og maismelet under konstant omrøring. Hell i kraften, kokosmelken og Kikkoman Glutenfri Soyasaus, og tilsett så krydderne. La det småkoke på lav varme i 15 minutter til grønnsakene nesten er myke.
Steg 3
2 håndfull babyspinat – 100 g cherrytomater – 2 ss fersk persille – 2 ts fersk timian – 40 g cashewnøtter
Del tomatene i to og ha dem og spinaten oppi kasserollen fra steg 2. Kok alt sammen i ytterligere 5 minutter. Ta ut timiankvistene. Hakk persillen og cashewnøttene. Hell chowderen i en bolle og garner med persille, timian og cashewnøtter.
Tips:
Hvis du vil ha en mildere smak, kan du fjerne frøene i chilien.
Oppskrifts-ID: 1386
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer