Soya-chili-karamell-kyllingvinger

total tid 50 min.
10 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Ingredienser

6 porsjoner
1 kg
kyllingvinger
4 ss
brunt sukker
2 ss
riseddik
2 
finhakkede røde chilibelger og noe mer til anretningen
1 ss
sesamfrø
2 
halverte sitroner, surret for serveringen
Næringsinnhold (per porsjon): 1217 kJ  /  291 kcal
15,1 g Fett
24,4 g Protein
14,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen på 220°C / omluft 180°C / gass trinn 7. Legg kyllingvingene på en flat stekeplate og stek dem i 20 minutter.

Steg 2

Bland resten av ingrediensene til en saus. Ta kyllingvingene ut av stekeovnen, hell over sausen og bland godt til de er jevnt overtrukket med sausen. Stek i ytterligere 15-20 minutter til kyllingvingene er klebrig og ferdigstekt. Snu dem hvert 5. Minutt slik at sukkeret ikke begynner å svi og for å dekke vingene jevnt til med saus. Ta dem ut av ovnen og legg dem på en serveringsplate, ta resten av sausen fra stekeplaten og smør oversiden av kyllingvingene med den. La dem avkjøles litt før serveringen. Strø på litt chili. Drypp saften fra de surrede sitronene over kyllingvingene og server.

Oppskrifts-ID: 146

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen på 220°C / omluft 180°C / gass trinn 7. Legg kyllingvingene på en flat stekeplate og stek dem i 20 minutter.

Bland resten av ingrediensene til en saus. Ta kyllingvingene ut av stekeovnen, hell over sausen og bland godt til de er jevnt overtrukket med sausen. Stek i ytterligere 15-20 minutter til kyllingvingene er klebrig og ferdigstekt. Snu dem hvert 5. Minutt slik at sukkeret ikke begynner å svi og for å dekke vingene jevnt til med saus. Ta dem ut av ovnen og legg dem på en serveringsplate, ta resten av sausen fra stekeplaten og smør oversiden av kyllingvingene med den. La dem avkjøles litt før serveringen. Strø på litt chili. Drypp saften fra de surrede sitronene over kyllingvingene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.