Japanske kjøttboller med ponzu
Japanske kjøttboller med ponzu

Japanske kjøttboller med ponzu

Ingredienser

4 porsjoner
 ½ 
løk, finhakket
2 ½ ss
nøytral olje
250 g
storfekjøttdeig
250 g
svinekjøttdeig
1 
hvitløkfedd, knust
2 ss
melk
1 
stort egg
Sort pepper, nykvernet

Saus:

1 ts
sukker

Topping:

1 
vårløk, finhakket

Tilberedning

Steg 1

Fres den finhakkede løken i litt olje, la den surre til den er blank og myk. Legg til side.

Steg 2

Bland kjøttdeigen og tilsett den stekte løken, hvitløk, strøkavring, melk, egg, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og pepper til kjøttfarse i en stor bolle. Sett kjølig i minst 30 minutter.

Steg 3

Tilbered sausen ved å blande Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og sukker. Sett til side.

Steg 4

Form kjøttfarsen til runde kjøttboller, gjerne ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kjøttbollene i olje på middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side, til gyllen stekeskorpe. Reduser varmen og stek kjøttbollene i ytterligere 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Hell sausen over kjøttbollene og gi det et lite oppkok. Ta kjøttbollene ut av sausen og reduser sausen noe ved å koke den inn uten lokk. Server med finhakket vårløk og valgfrie grønnsaker.

Oppskrifts-ID: 300

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Fres den finhakkede løken i litt olje, la den surre til den er blank og myk. Legg til side.

Bland kjøttdeigen og tilsett den stekte løken, hvitløk, strøkavring, melk, egg, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og pepper til kjøttfarse i en stor bolle. Sett kjølig i minst 30 minutter.

Tilbered sausen ved å blande Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og sukker. Sett til side.

Form kjøttfarsen til runde kjøttboller, gjerne ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kjøttbollene i olje på middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side, til gyllen stekeskorpe. Reduser varmen og stek kjøttbollene i ytterligere 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Hell sausen over kjøttbollene og gi det et lite oppkok. Ta kjøttbollene ut av sausen og reduser sausen noe ved å koke den inn uten lokk. Server med finhakket vårløk og valgfrie grønnsaker.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.