Japanske kjøttboller med ponzu
Tilberedning
Steg 1
Fres den finhakkede løken i litt olje, la den surre til den er blank og myk. Legg til side.
Steg 2
Bland kjøttdeigen og tilsett den stekte løken, hvitløk, strøkavring, melk, egg, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og pepper til kjøttfarse i en stor bolle. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Steg 3
Tilbered sausen ved å blande Kikkoman Ponzu sitron soyasaus, Kikkoman naturlig brygget soyasaus og sukker. Sett til side.
Steg 4
Form kjøttfarsen til runde kjøttboller, gjerne ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kjøttbollene i olje på middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side, til gyllen stekeskorpe. Reduser varmen og stek kjøttbollene i ytterligere 4–5 minutter til de er gjennomstekte. Hell sausen over kjøttbollene og gi det et lite oppkok. Ta kjøttbollene ut av sausen og reduser sausen noe ved å koke den inn uten lokk. Server med finhakket vårløk og valgfrie grønnsaker.
Oppskrifts-ID: 300
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer