Enkel nøttestek

Nøttestek er julens kanskje mest populære vegetarmiddag. Her får du en enkel og lettlaget oppskrift som faller i smak hos alle rundt bordet.

Ingredienser

4 porsjoner
1 
løk
2 
fedd hvitløk
150 g
sellerirot
2 
gulrøtter
50 g
sopp
2 
egg eller 3 ss havregryn blandet i 0,5 dl grønnsaksbuljong
100 g
hasselnøtter
100 g
mandler
1 ts
tørket salvie
1 ts
tørket rosmarin
Salt og pepper
Olivenolje til steking

Brun saus

3 ss
hvetemel
2 dl
vegetarisk fløte
4 dl
grønnsaksbuljong
Salt og pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2031 kJ  /  489 kcal
32,3 g Fett
17,4 g Protein
26,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp ovnen til 180 grader.

Steg 2

Finhakk løk og hvitløk. Rens og finhakk sellerirot, gulrøtter og sopp.

Steg 3

Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje. Ha i løk, hvitløk, sellerirot, gulrøtter og sopp. Stek til grønnsakene er gylne og ha over i en bolle.

Steg 4

Tilsett linser, Kikkoman soyasaus, egg eller havregryn, finhakkede hasselnøtter, finhakkede mandler, salvie og rosmarin. Smak til blandingen med salt og pepper. Tilsett mer buljong om den er for tørr, og mer havregryn om den er for våt.

Steg 5

Bland røren godt sammen og ha over i en bakeform.

Steg 6

Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Steg 7

Server med julens tilbehør og brun saus.

Steg 8

Brun saus: Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp buljongen, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.


Steg 9

Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, og smak til med salt og pepper.

Oppskrifts-ID: 938

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp ovnen til 180 grader.

Finhakk løk og hvitløk. Rens og finhakk sellerirot, gulrøtter og sopp.

Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje. Ha i løk, hvitløk, sellerirot, gulrøtter og sopp. Stek til grønnsakene er gylne og ha over i en bolle.

Tilsett linser, Kikkoman soyasaus, egg eller havregryn, finhakkede hasselnøtter, finhakkede mandler, salvie og rosmarin. Smak til blandingen med salt og pepper. Tilsett mer buljong om den er for tørr, og mer havregryn om den er for våt.

Bland røren godt sammen og ha over i en bakeform.

Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.

Server med julens tilbehør og brun saus.

Brun saus: Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp buljongen, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.


Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, og smak til med salt og pepper.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.