Enkel nøttestek
Nøttestek er julens kanskje mest populære vegetarmiddag. Her får du en enkel og lettlaget oppskrift som faller i smak hos alle rundt bordet.
Ingredienser
Brun saus
Tilberedning
Steg 1
Varm opp ovnen til 180 grader.
Steg 2
Finhakk løk og hvitløk. Rens og finhakk sellerirot, gulrøtter og sopp.
Steg 3
Varm opp en stekepanne på middels varme med olivenolje. Ha i løk, hvitløk, sellerirot, gulrøtter og sopp. Stek til grønnsakene er gylne og ha over i en bolle.
Steg 4
Tilsett linser, Kikkoman soyasaus, egg eller havregryn, finhakkede hasselnøtter, finhakkede mandler, salvie og rosmarin. Smak til blandingen med salt og pepper. Tilsett mer buljong om den er for tørr, og mer havregryn om den er for våt.
Steg 5
Bland røren godt sammen og ha over i en bakeform.
Steg 6
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Steg 7
Server med julens tilbehør og brun saus.
Steg 8
Brun saus: Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp buljongen, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
Steg 9
Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, og smak til med salt og pepper.
Oppskrifts-ID: 938
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer