

Rød thaicurry med kylling og kokos
En populær thaiklassiker fullpakket med sprø grønnsaker, mør kylling og fyldig, kremete kokossaus – tilsatt rød karripasta og Kikkoman Soyasaus for en balansert kryddersmak.
Ingredienser
Spicy nøtter:
Curry:
Tilberedning
Steg 1

50 g nøttemiks, f.eks. cashewnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, peanøtter – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts brunt sukker
Grovhakk nøttene. Varm opp Kikkoman Soyasaus og sukker, tilsett nøttene og glaser dem. Legg dem deretter på bakepapir og la dem kjøle seg av.
Steg 2

200 g ris, f.eks. basmati – 500 g kyllingfilet – 2 røde paprika – 1 bunt vårløk – 2 gulrøtter – 200 g sukkererter (eventuelt frosne erter eller brekkbønner) – 2 ts rød karripasta – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 4 dl kokosmelk – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Skjær paprikaen i strimler, vårløken i ringer, gulroten i skiver, og del sukkerertene i to. Sauter karripastaen i Kikkoman Sesamolje i en wokpanne. Tilsett kokosmelk, ca. 100 ml vann og Kikkoman Soyasaus, og gi et oppkok.
Steg 3

Noen korianderblader (eller thaibasilikum)
Tilsett kyllingen og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene og kok i ytterligere 5 minutter. Skjær korianderbladene i strimler. Garner currygryten med koriander og spicy nøtter, og server med risen.
Tips:
For å lage en gourmetvariant kan du tilberede curryen med kongereker istedenfor kylling.
Avhengig av sesong passer andre grønnsaker også godt i denne curryretten, for eksempel brokkoli, squash, sopp, aubergine eller brekkbønner.
Oppskrifts-ID: 1501
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer





















