Rød thaicurry med kylling og kokos
Rød thaicurry med kylling og kokos

Rød thaicurry med kylling og kokos

4,7 48 vurderinger
total tid 25 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid

En populær thaiklassiker fullpakket med sprø grønnsaker, mør kylling og fyldig, kremete kokossaus – tilsatt rød karripasta og Kikkoman Soyasaus for en balansert kryddersmak.

Ingredienser

4 porsjoner

Spicy nøtter:

50 g
nøttemiks, f.eks. cashewnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, peanøtter
1 ss
brunt sukker

Curry:

200 g
ris, f.eks. basmati
500 g
kyllingfilet
2 
røde paprika
1 bunt
vårløk
2 
gulrøtter
200 g
sukkererter (eventuelt frosne erter eller brekkbønner)
2 ts
rød karripasta
4 dl
kokosmelk
Noen korianderblader (eller thaibasilikum)
Næringsinnhold (per porsjon):2.932 kJ / 703 kcal
32,2 gFett
41,7 gProtein
57,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g nøttemiks, f.eks. cashewnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, peanøtter – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts brunt sukker

Grovhakk nøttene. Varm opp Kikkoman Soyasaus og sukker, tilsett nøttene og glaser dem. Legg dem deretter på bakepapir og la dem kjøle seg av.

Steg 2

200 g ris, f.eks. basmati – 500 g kyllingfilet – 2  røde paprika – 1 bunt vårløk – 2  gulrøtter – 200 g sukkererter (eventuelt frosne erter eller brekkbønner) – 2 ts rød karripasta – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje4 dl kokosmelk –  ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Skjær paprikaen i strimler, vårløken i ringer, gulroten i skiver, og del sukkerertene i to. Sauter karripastaen i Kikkoman Sesamolje i en wokpanne. Tilsett kokosmelk, ca. 100 ml vann og Kikkoman Soyasaus, og gi et oppkok.

Steg 3

Noen korianderblader (eller thaibasilikum)

Tilsett kyllingen og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene og kok i ytterligere 5 minutter. Skjær korianderbladene i strimler. Garner currygryten med koriander og spicy nøtter, og server med risen.

Tips:

For å lage en gourmetvariant kan du tilberede curryen med kongereker istedenfor kylling.
Avhengig av sesong passer andre grønnsaker også godt i denne curryretten, for eksempel brokkoli, squash, sopp, aubergine eller brekkbønner.

Oppskrifts-ID: 1501

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g nøttemiks, f.eks. cashewnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, peanøtter – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts brunt sukker

Grovhakk nøttene. Varm opp Kikkoman Soyasaus og sukker, tilsett nøttene og glaser dem. Legg dem deretter på bakepapir og la dem kjøle seg av.

200 g ris, f.eks. basmati – 500 g kyllingfilet – 2 røde paprika – 1 bunt vårløk – 2 gulrøtter – 200 g sukkererter (eventuelt frosne erter eller brekkbønner) – 2 ts rød karripasta – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje4 dl kokosmelk – ¾ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingen i biter. Skjær paprikaen i strimler, vårløken i ringer, gulroten i skiver, og del sukkerertene i to. Sauter karripastaen i Kikkoman Sesamolje i en wokpanne. Tilsett kokosmelk, ca. 100 ml vann og Kikkoman Soyasaus, og gi et oppkok.

Noen korianderblader (eller thaibasilikum)

Tilsett kyllingen og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett grønnsakene og kok i ytterligere 5 minutter. Skjær korianderbladene i strimler. Garner currygryten med koriander og spicy nøtter, og server med risen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.