Spicy rekechowder
Denne tykke, aromatiske chowderen kombinerer den rike smaken av ferske reker med et lite kick av chilikrydder. Hvite bønner og grønnsaker gir den en glatt, kremete tekstur og sørger for både næring og smaksdybde.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
400 g reker – 0,7 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss honning – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 3 ss sitronsaft – ½ ts malt ingefær
Rens rekene og klapp dem tørre.
I en liten bolle blander du Kikkoman Soyasaus, honning, hakket hvitløk, Kikkoman Sesamolje, sitronsaft og ingefær. Tilsett rekene og sett til marinering i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Steg 2
1 ss olivenolje – 1 ts hakket chili – 1 løk, hakket – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 gul pepper, ternet – 200 g brokkoli, skåret i små buketter – 1 dl hvitvin – 5 dl fiskekraft
Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet gryte. Tilsett chili, løk og hvitløk. Tilsett så gul paprika og brokkolibukettene. Stek i 3 minutter under sporadisk omrøring. Tilsett vinen og kok til væsken reduseres til det halve, hell deretter i fiskekraften. Legg på lokk og kok i ca. 10 minutter.
Steg 3
5 dl tomatpassata – 200 g hvite bønner, hermetisert
Ha tomatpassata og silte bønner oppi suppen. Gi et oppkok, skru deretter ned varmen og la den småkoke i 10 minutter.
Steg 4
1 ss olivenolje – ½ ts svart pepper – 1 klype salt etter smak – 1 ts hakket chili – 2 ss hakket persille
Varm opp oljen i en gryte. Tilsett rekene sammen med marinaden fra steg 1. Stek under kraftig omrøring på sterk varme i 2 minutter. Ha rekene oppi suppen, gi et oppkok, og ta den umiddelbart av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak. Server chowderen overdrysset med hakket chili og fersk persille.
Oppskrifts-ID: 1387
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer