Spicy rekechowder
Spicy rekechowder

Spicy rekechowder

4,7 44 vurderinger
total tid60 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid
30 min.marineringstid

Denne tykke, aromatiske chowderen kombinerer den rike smaken av ferske reker med et lite kick av chilikrydder. Hvite bønner og grønnsaker gir den en glatt, kremete tekstur og sørger for både næring og smaksdybde.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
reker
1 ss
honning
2 
hvitløksfedd, hakket
3 ss
sitronsaft
 ½ ts
malt ingefær
2 ss
olivenolje
2 ts
hakket chili
1 
løk, hakket
1 
gul pepper, ternet
200 g
brokkoli, skåret i små buketter
1 dl
hvitvin
100 dl
white wine
5 dl
fiskekraft
500 dl
fish stock
500 dl
strained tomatoes
5 dl
tomatpassata
200 g
hvite bønner, hermetisert
 ½ ts
svart pepper
1 klype
salt etter smak
2 ss
hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon):2577 kJ / 616 kcal
19,3 gFett
62,8 gProtein
40 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g reker – 70 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,7 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss honning – 1  hvitløksfedd, hakket – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje3 ss sitronsaft –  ½ ts malt ingefær

Rens rekene og klapp dem tørre.
I en liten bolle blander du Kikkoman Soyasaus, honning, hakket hvitløk, Kikkoman Sesamolje, sitronsaft og ingefær. Tilsett rekene og sett til marinering i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Steg 2

1 ss olivenolje – 1 ts hakket chili – 1  løk, hakket – 1  hvitløksfedd, hakket – 1  gul pepper, ternet – 200 g brokkoli, skåret i små buketter – 100 dl white wine – 500 dl fish stock – 1 dl hvitvin – 5 dl fiskekraft

Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet gryte. Tilsett chili, løk og hvitløk. Tilsett så gul paprika og brokkolibukettene. Stek i 3 minutter under sporadisk omrøring. Tilsett vinen og kok til væsken reduseres til det halve, hell deretter i fiskekraften. Legg på lokk og kok i ca. 10 minutter.

Steg 3

500 dl strained tomatoes – 5 dl tomatpassata – 200 g hvite bønner, hermetisert

Ha tomatpassata og silte bønner oppi suppen. Gi et oppkok, skru deretter ned varmen og la den småkoke i 10 minutter.

Steg 4

1 ss olivenolje –  ½ ts svart pepper – 1 klype salt etter smak – 1 ts hakket chili – 2 ss hakket persille

Varm opp oljen i en gryte. Tilsett rekene sammen med marinaden fra steg 1. Stek under kraftig omrøring på sterk varme i 2 minutter. Ha rekene oppi suppen, gi et oppkok, og ta den umiddelbart av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak. Server chowderen overdrysset med hakket chili og fersk persille.

Oppskrifts-ID: 1387

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g reker – 70 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,7 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss honning – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje3 ss sitronsaft – ½ ts malt ingefær

Rens rekene og klapp dem tørre.
I en liten bolle blander du Kikkoman Soyasaus, honning, hakket hvitløk, Kikkoman Sesamolje, sitronsaft og ingefær. Tilsett rekene og sett til marinering i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

1 ss olivenolje – 1 ts hakket chili – 1 løk, hakket – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 gul pepper, ternet – 200 g brokkoli, skåret i små buketter – 100 dl white wine – 500 dl fish stock – 1 dl hvitvin – 5 dl fiskekraft

Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet gryte. Tilsett chili, løk og hvitløk. Tilsett så gul paprika og brokkolibukettene. Stek i 3 minutter under sporadisk omrøring. Tilsett vinen og kok til væsken reduseres til det halve, hell deretter i fiskekraften. Legg på lokk og kok i ca. 10 minutter.

500 dl strained tomatoes – 5 dl tomatpassata – 200 g hvite bønner, hermetisert

Ha tomatpassata og silte bønner oppi suppen. Gi et oppkok, skru deretter ned varmen og la den småkoke i 10 minutter.

1 ss olivenolje – ½ ts svart pepper – 1 klype salt etter smak – 1 ts hakket chili – 2 ss hakket persille

Varm opp oljen i en gryte. Tilsett rekene sammen med marinaden fra steg 1. Stek under kraftig omrøring på sterk varme i 2 minutter. Ha rekene oppi suppen, gi et oppkok, og ta den umiddelbart av varmen. Krydre med salt og pepper etter smak. Server chowderen overdrysset med hakket chili og fersk persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.