Tofu katsu med ris og grønne erter
Tofu katsu med ris og grønne erter

Tofu katsu med ris og grønne erter

total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Stjernen i denne retten er tofu belagt med sprø brødsmuler og servert i en søt-salt saus med gressløk. Den smaker nydelig med ris piffet opp med grønne erter og søte granateplekjerner.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
basmatiris
50 g
grønne erter
1 ts
hakket mynte
2 ss
sitronsaft
1 ts
raspet sitronskall
1 klype
pepper
 ½ 
granateple (kun kjernene)
180 g
tofu
3 ss
mandelmelk
1 ss
potetstivelse
15 g
sesamfrø
20 g
cornflakes
2 ss
olivenolje

Saus:

2 ss
lønnesirup
1 ss
hakket gressløk
Næringsinnhold (per porsjon):2407 kJ / 575 kcal
20,5 gFett
21 gProtein
75,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll risen, tilsett dobbel mengde vann og kok i 10 minutter. Kok ertene til de er møre, og bland dem med risen, hakket mynte, sitronskall, sitronsaft, pepper og granateplekjerner.

Steg 2

Bløtlegg tofuen i en blanding av Kikkoman Glutenfri Soyasaus, mandelmelk og potetstivelse. Dryss så over sesamfrø og malte cornflakes. Stek i olivenolje til det er gyllenbrunt.

Steg 3

Skjær den stekte tofuen i skiver og server med ris og resten av tilbehøret. Ringle over saus laget av Kikkoman Glutenfri Soyasaus, lønnesirup, sesamolje og gressløk.

Tip

Du kan også bruke rosenkål istedenfor grønne erter.

Oppskrifts-ID: 1209

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll risen, tilsett dobbel mengde vann og kok i 10 minutter. Kok ertene til de er møre, og bland dem med risen, hakket mynte, sitronskall, sitronsaft, pepper og granateplekjerner.

Bløtlegg tofuen i en blanding av Kikkoman Glutenfri Soyasaus, mandelmelk og potetstivelse. Dryss så over sesamfrø og malte cornflakes. Stek i olivenolje til det er gyllenbrunt.

Skjær den stekte tofuen i skiver og server med ris og resten av tilbehøret. Ringle over saus laget av Kikkoman Glutenfri Soyasaus, lønnesirup, sesamolje og gressløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.