Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat
Nyt en plantebasert vri på tradisjonelle vafler med disse veganske gresskar- og gulrotvaflene. Ideelle for en sunn og mettende lunsj med et kick av spicy tempeh.
Tilberedning
Steg 1
320 g vegansk yoghurt naturell – 1,2 dl plantemelk – 60 g gresskarpuré – 1 gulrot – 150 g hvetemel – 1 ts bakepulver – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Rasp gulroten. Bland yoghurt med plantemelk, gresskarpuré, gulrot, melk, bakepulver og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.
Stek 2 eller 4 vafler av røren (avhengig av størrelsen på vaffeljernet – et større jern gir 2 vafler av disse mengdene).
Steg 2
100 g tempeh – 100 g sopp – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss srirachasaus – 1 ½ Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss brunt sukker
Skjær tempeh i terninger og del soppen i fire.
Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, srirachasaus, 1 spiseskje Kikkoman Sesamolje og sukker i en bolle. Mariner tempeh-terningene i denne blandingen i 15 minutter.
Hell den resterende ½ spiseskjeen Kikkoman Soyasaus i en stekepanne. Tilsett soppen og stek i 1 minutt. Tilsett tempeh med marinaden og stek i 3 minutter.
Steg 3
½ ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 fedd hvitløk – 100 g spinat – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Hakk hvitløken og stek den sammen med spinaten i Kikkoman Sesamolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland.
Steg 4
Legg soppen sammen med tempeh og spinat på de ferdigstekte vaflene.
Tip:
Du kan også bruke kremete tofu istedenfor tempeh.
Oppskrifts-ID: 1324
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer