Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat
Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat

Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat

total tid35 min.
10 min.tilberedningstid
10 min.koketid
15 min.marineringstid

Nyt en plantebasert vri på tradisjonelle vafler med disse veganske gresskar- og gulrotvaflene. Ideelle for en sunn og mettende lunsj med et kick av spicy tempeh.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
320 g
vegansk yoghurt naturell
1,2 dl
plantemelk
60 g
gresskarpuré
1 
gulrot
150 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
100 g
tempeh
100 g
sopp
1 ss
srirachasaus
1 ss
brunt sukker
1 
fedd hvitløk
100 g
spinat
Næringsinnhold (per porsjon):2939 kJ / 702 kcal
20 gFett
24 gProtein
97,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

320 g vegansk yoghurt naturell – 1,2 dl plantemelk – 60 g gresskarpuré – 1  gulrot – 150 g hvetemel – 1 ts bakepulver – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Rasp gulroten. Bland yoghurt med plantemelk, gresskarpuré, gulrot, melk, bakepulver og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. 

Stek 2 eller 4 vafler av røren (avhengig av størrelsen på vaffeljernet – et større jern gir 2 vafler av disse mengdene).

 

Steg 2

100 g tempeh – 100 g sopp – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss srirachasaus – 1 ½  Kikkoman ristet Sesamolje1 ss brunt sukker

Skjær tempeh i terninger og del soppen i fire.
Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, srirachasaus, 1 spiseskje Kikkoman Sesamolje og sukker i en bolle. Mariner tempeh-terningene i denne blandingen i 15 minutter.

Hell den resterende ½ spiseskjeen Kikkoman Soyasaus i en stekepanne. Tilsett soppen og stek i 1 minutt. Tilsett tempeh med marinaden og stek i 3 minutter.

 

Steg 3

 ½ ss Kikkoman ristet Sesamolje1  fedd hvitløk – 100 g spinat –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Hakk hvitløken og stek den sammen med spinaten i Kikkoman Sesamolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland.

Steg 4

Legg soppen sammen med tempeh og spinat på de ferdigstekte vaflene.

Tip:

Du kan også bruke kremete tofu istedenfor tempeh.

Oppskrifts-ID: 1324

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

320 g vegansk yoghurt naturell – 1,2 dl plantemelk – 60 g gresskarpuré – 1 gulrot – 150 g hvetemel – 1 ts bakepulver – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Rasp gulroten. Bland yoghurt med plantemelk, gresskarpuré, gulrot, melk, bakepulver og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. 

Stek 2 eller 4 vafler av røren (avhengig av størrelsen på vaffeljernet – et større jern gir 2 vafler av disse mengdene).

 

100 g tempeh – 100 g sopp – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss srirachasaus – 1 ½ Kikkoman ristet Sesamolje1 ss brunt sukker

Skjær tempeh i terninger og del soppen i fire.
Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, srirachasaus, 1 spiseskje Kikkoman Sesamolje og sukker i en bolle. Mariner tempeh-terningene i denne blandingen i 15 minutter.

Hell den resterende ½ spiseskjeen Kikkoman Soyasaus i en stekepanne. Tilsett soppen og stek i 1 minutt. Tilsett tempeh med marinaden og stek i 3 minutter.

 

½ ss Kikkoman ristet Sesamolje1 fedd hvitløk – 100 g spinat – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Hakk hvitløken og stek den sammen med spinaten i Kikkoman Sesamolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland.

Legg soppen sammen med tempeh og spinat på de ferdigstekte vaflene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.