Pasta med bolognese og ostesaus

total tid 45 min.
45 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner

Til soyasaus-bolognese:

200 g
kjøttdeig
1 ss
olivenolje
200 ml
hønsebuljong eller kraft
2 ss
sukker
3 ts
potetmel
Pepper

Til ostesaus og pastaen:

240 g
fusilli eller annen pasta
2 ½ 
stilker basilikum
400 g
grønn asparges (ca. 8 stenger)
80 g
cherrytomater (ca. 8 stykk)
2 
sjalottløk
2 ss
olivenolje
80 ml
hvitvin
80 g
gorgonzola
160 ml
hønsebuljong eller kraft
160 g
kremfløte
Nykvernet svart pepper

Tilberedning

Steg 1

Varm opp en stekepanne med olivenolje og brun kjøttdeigen. Tilsett hønsebuljong, soyasaus og sukker og la det småkoke i en liten stund. Rør ut potetmel i 4 ts kaldt vann, ha det over i sausen og kok opp. Smak til sausen med pepper og hold den varm.

Steg 2

Tilbered pasta etter anvisning på pakken. Finhakk basilikum og vask aspargesen. Skrell den nedre tredjedelen av aspargesen og kutt den på skrå i 3-4 cm lange biter. Vask tomater og del dem i to. Skrell sjalottløk og kutt dem terninger.

Steg 3

Varm opp en stekepanne med 1 ss olivenolje. Stek asparges og tomater i 2 minutter og sett til side. Varm opp resten av oljen i stekepannen, tilsett sjalottløk og brun lett. Hell i hvitvin og kok opp. Kutt gorgonzola i stykker og tilsett i pannen sammen med hønsebuljong og kremfløte. La gorgonzolaen smelte og smak til sausen med pepper.

Steg 4

Ha pasta, tomater og asparges i ostesausen, bland sammen og anrett på tallerkener. Fordel soyasaus-bolognese over og topp med pepper og basilikum.

Oppskrifts-ID: 100

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp en stekepanne med olivenolje og brun kjøttdeigen. Tilsett hønsebuljong, soyasaus og sukker og la det småkoke i en liten stund. Rør ut potetmel i 4 ts kaldt vann, ha det over i sausen og kok opp. Smak til sausen med pepper og hold den varm.

Tilbered pasta etter anvisning på pakken. Finhakk basilikum og vask aspargesen. Skrell den nedre tredjedelen av aspargesen og kutt den på skrå i 3-4 cm lange biter. Vask tomater og del dem i to. Skrell sjalottløk og kutt dem terninger.

Varm opp en stekepanne med 1 ss olivenolje. Stek asparges og tomater i 2 minutter og sett til side. Varm opp resten av oljen i stekepannen, tilsett sjalottløk og brun lett. Hell i hvitvin og kok opp. Kutt gorgonzola i stykker og tilsett i pannen sammen med hønsebuljong og kremfløte. La gorgonzolaen smelte og smak til sausen med pepper.

Ha pasta, tomater og asparges i ostesausen, bland sammen og anrett på tallerkener. Fordel soyasaus-bolognese over og topp med pepper og basilikum.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.