Spicy wokrett med egg, stekt ris, grønnsaker og harissa
Spicy wokrett med egg, stekt ris, grønnsaker og harissa

Spicy wokrett med egg, stekt ris, grønnsaker og harissa

total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Denne spicy vidunderretten lages i en panne og kombinerer ferske grønnsaker med den røkfylte heten i harissa. Det er en rask og genial måte å puste nytt liv i ris som er blitt til overs.

Ingredienser

2 porsjoner
450 g
forkokt ris
1 
løk
3 
hvitløksfedd
3 cm
fersk ingefær
1 
gulrot
100 g
brokkoli
 ½ 
rød paprika
 ½ bunt
vårløk
100 g
frosne grønne erter
1 ts
harissapaste
2 
egg
Matolje (f.eks. rapsolje)

Garnityr:

 ½ 
sitron eller lime (skåret i skiver)
Næringsinnhold (per porsjon):2428 kJ / 580 kcal
14 gFett
21 gProtein
90 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær løken i tynne strimler. Hakk hvitløken, og finhakk eller rasp ingefæren. Skrell gulroten og skjær den i terninger eller fyrstikktynne staver. Del brokkolien i små buketter. Skjær paprikaen i terninger. Hakk vårløken. Skyll de frosne ertene i varmt vann for å tine dem.

Steg 2

Varm opp wokpannen og tilsett litt olje. Tilsett løkskiver, hvitløk og ingefær. Wokk kort til det begynner å dufte. Tilsett alle grønnsakene unntatt vårløken, og wokk i ca. 1 minutt. Knekk eggene og rør om konstant til de er gjennomstekt. Tilsett risen og bland alt grundig. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus, harissapaste og vårløk. Rør godt om og server.

Steg 3

Server med en skive sitron eller lime.

Tips:

Risen smaker best hvis den har blitt kokt dagen i forveien.

Oppskrifts-ID: 1395

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær løken i tynne strimler. Hakk hvitløken, og finhakk eller rasp ingefæren. Skrell gulroten og skjær den i terninger eller fyrstikktynne staver. Del brokkolien i små buketter. Skjær paprikaen i terninger. Hakk vårløken. Skyll de frosne ertene i varmt vann for å tine dem.

Varm opp wokpannen og tilsett litt olje. Tilsett løkskiver, hvitløk og ingefær. Wokk kort til det begynner å dufte. Tilsett alle grønnsakene unntatt vårløken, og wokk i ca. 1 minutt. Knekk eggene og rør om konstant til de er gjennomstekt. Tilsett risen og bland alt grundig. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus, harissapaste og vårløk. Rør godt om og server.

Server med en skive sitron eller lime.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.