Sursøt tteokbokki med ketchup og kimchisaus
Sursøt tteokbokki med ketchup og kimchisaus

Sursøt tteokbokki med ketchup og kimchisaus

4,5 2 vurderinger
total tid30 min.
15 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Sursøt tteokbokki med ketchup og kimchisaus er en herlig vri på koreansk gatemat. De myke riskakene er innsmurt i en tykk kryddersaus som kombinerer den søte syrligheten i ketchup med den dristige smaken av kimchi.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
tteokbokki riskaker
200 g
østerssopp
300 g
brokkolini
1 bunt
vårløk

Saus:

1 ss
gochujang
2 dl
ketchup
150 g
sukker
2 ½ dl
vann
1 ts
revet ingefær
 ½ 
vårløk til garnityr
1 ss
ristede sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon):4573 kJ / 1093 kcal
12 gFett
20 gProtein
231 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g tteokbokki riskaker – 200 g østerssopp – 300 g brokkolini – 1 bunt vårløk – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilbered tteokbokki i henhold til anvisningene på pakken. Skjær østerssopp i strimler og vårløken i 2 cm lange biter. Knekk brokkolinien i mindre biter. Varm opp oljen i en kasserolle og stek østerssoppen til den blir veldig brunet. Tilsett Kikkoman Soyasaus mot slutten av steketiden. Tilsett brokkolini og vårløk og stek i 2 minutter.

Steg 2

1 ts revet ingefær – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss gochujang – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl ketchup – 150 g sukker – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ½ dl vann

Bland ingefær, Kikkoman Kimchi Chilisaus, gochujang, ketchup, sukker, vann og Kikkoman Sesamolje i en bolle.

Steg 3

 ½  vårløk til garnityr – 1 ss ristede sesamfrø

Ha kokt tteokbokki oppi pannen, hell i sausen, og rør om slik at riskakene blir dekket av saus. Garner med vårløk og ristede sesamfrø før servering.

Tip

Oppskrifts-ID: 1436

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g tteokbokki riskaker – 200 g østerssopp – 300 g brokkolini – 1 bunt vårløk – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilbered tteokbokki i henhold til anvisningene på pakken. Skjær østerssopp i strimler og vårløken i 2 cm lange biter. Knekk brokkolinien i mindre biter. Varm opp oljen i en kasserolle og stek østerssoppen til den blir veldig brunet. Tilsett Kikkoman Soyasaus mot slutten av steketiden. Tilsett brokkolini og vårløk og stek i 2 minutter.

1 ts revet ingefær – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss gochujang – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl ketchup – 150 g sukker – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ½ dl vann

Bland ingefær, Kikkoman Kimchi Chilisaus, gochujang, ketchup, sukker, vann og Kikkoman Sesamolje i en bolle.

½ vårløk til garnityr – 1 ss ristede sesamfrø

Ha kokt tteokbokki oppi pannen, hell i sausen, og rør om slik at riskakene blir dekket av saus. Garner med vårløk og ristede sesamfrø før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.