Cripsy skjell i buffalostil med ponzu- og chiliglasur
Cripsy skjell i buffalostil med ponzu- og chiliglasur

Cripsy skjell i buffalostil med ponzu- og chiliglasur

total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
15 min.koketid

Denne oppskriften er inspirert av buffalo wings. Supercrispy friterte skjell penslet med en spicy glasur laget av ponzusaus, chili og sitrusfrukt. Perfekt snacks til fest eller filmkveld.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
ferske skjell
1 liter
vann
5 dl
stekeolje
4 ss
siktet hvetemel
4 ss
potetstivelse eller maisstivelse
1 ts
røkt paprika
1 ts
hvitløkspulver
1 ts
spisskummen
 ¼ ts
bakepulver
 ½ ts
salt
1 ss
sriracha-saus
1 ss
ketchup
raspet skall fra ½ lime
raspet skall fra ½ sitron
2 
vårløk
litt koriander til topping

Tilberedning

Steg 1

400 g ferske skjell – 1 liter vann

Legg skjellene i en gryte, dekk dem med vann og sett dem på en plate på middels til høy varme. Kok til skjellene har åpnet seg (ca. 5-7 min.). Sil dem av og la dem avkjøle seg i 3-4 minutter.  Ta ut kjøttet fra skjellene og legg det til side.

 

Steg 2

5 dl stekeolje – 4 ss siktet hvetemel – 4 ss potetstivelse eller maisstivelse – 1 ts røkt paprika – 1 ts hvitløkspulver – 1 ts spisskummen –  ¼ ts bakepulver

Hell først stekeoljen i en gryte og skru platen på middels varme til den når 180 °C.

Rør deretter sammen alle tørre ingredienser til de er godt blandet. Legg ¼ av denne blandingen i en annen bolle, tilsett 1-2 ss kaldt vann og rør om til du har en tykk røre. Legg skjellene i røren, bland godt og hell denne røren oppi resten av den tørre blandingen. Sørg for at alle skjellene er dekket av røre. Stek skjellene i forvarmet olje i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune. La dem tørke på tørkepapir.

Steg 3

3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ss sriracha-saus – 1 ss ketchup – raspet skall fra ½ lime – raspet skall fra ½ sitron

Rør sammen disse ingrediensene: Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus, sriracha-saus, ketchup og skall fra lime og sitron. Sørg for at du får en jevn saus.

Steg 4

2  vårløk – litt koriander til topping

Drypp sausen over de stekte skjellene til de er ordentlig glasert. Skjær deretter opp vårløken og strø den over skjellene sammen med korianderbladene.   

Tips:

Du kan gjerne servere ponzu-glasuren i en liten bolle ved siden av og dyppe skjellene i den.

Du kan erstatte 1 ss sriracha med 1 ss Kikkoman krydret Chilisaus til Kimchi.

Oppskrifts-ID: 1159

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g ferske skjell – 1 liter vann

Legg skjellene i en gryte, dekk dem med vann og sett dem på en plate på middels til høy varme. Kok til skjellene har åpnet seg (ca. 5-7 min.). Sil dem av og la dem avkjøle seg i 3-4 minutter.  Ta ut kjøttet fra skjellene og legg det til side.

 

5 dl stekeolje – 4 ss siktet hvetemel – 4 ss potetstivelse eller maisstivelse – 1 ts røkt paprika – 1 ts hvitløkspulver – 1 ts spisskummen – ¼ ts bakepulver

Hell først stekeoljen i en gryte og skru platen på middels varme til den når 180 °C.

Rør deretter sammen alle tørre ingredienser til de er godt blandet. Legg ¼ av denne blandingen i en annen bolle, tilsett 1-2 ss kaldt vann og rør om til du har en tykk røre. Legg skjellene i røren, bland godt og hell denne røren oppi resten av den tørre blandingen. Sørg for at alle skjellene er dekket av røre. Stek skjellene i forvarmet olje i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune. La dem tørke på tørkepapir.

3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ss sriracha-saus – 1 ss ketchup – raspet skall fra ½ lime – raspet skall fra ½ sitron

Rør sammen disse ingrediensene: Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus, sriracha-saus, ketchup og skall fra lime og sitron. Sørg for at du får en jevn saus.

2 vårløk – litt koriander til topping

Drypp sausen over de stekte skjellene til de er ordentlig glasert. Skjær deretter opp vårløken og strø den over skjellene sammen med korianderbladene.   

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.