

Cripsy skjell i buffalostil med ponzu- og chiliglasur
Denne oppskriften er inspirert av buffalo wings. Supercrispy friterte skjell penslet med en spicy glasur laget av ponzusaus, chili og sitrusfrukt. Perfekt snacks til fest eller filmkveld.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

400 g ferske skjell – 1 liter vann
Legg skjellene i en gryte, dekk dem med vann og sett dem på en plate på middels til høy varme. Kok til skjellene har åpnet seg (ca. 5-7 min.). Sil dem av og la dem avkjøle seg i 3-4 minutter. Ta ut kjøttet fra skjellene og legg det til side.
Steg 2

5 dl stekeolje – 4 ss siktet hvetemel – 4 ss potetstivelse eller maisstivelse – 1 ts røkt paprika – 1 ts hvitløkspulver – 1 ts spisskummen – ¼ ts bakepulver
Hell først stekeoljen i en gryte og skru platen på middels varme til den når 180 °C.
Rør deretter sammen alle tørre ingredienser til de er godt blandet. Legg ¼ av denne blandingen i en annen bolle, tilsett 1-2 ss kaldt vann og rør om til du har en tykk røre. Legg skjellene i røren, bland godt og hell denne røren oppi resten av den tørre blandingen. Sørg for at alle skjellene er dekket av røre. Stek skjellene i forvarmet olje i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune. La dem tørke på tørkepapir.
Steg 3

3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 ss sriracha-saus – 1 ss ketchup – raspet skall fra ½ lime – raspet skall fra ½ sitron
Rør sammen disse ingrediensene: Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus, sriracha-saus, ketchup og skall fra lime og sitron. Sørg for at du får en jevn saus.
Steg 4
2 vårløk – litt koriander til topping
Drypp sausen over de stekte skjellene til de er ordentlig glasert. Skjær deretter opp vårløken og strø den over skjellene sammen med korianderbladene.
Tips:
Du kan gjerne servere ponzu-glasuren i en liten bolle ved siden av og dyppe skjellene i den.
Du kan erstatte 1 ss sriracha med 1 ss Kikkoman krydret Chilisaus til Kimchi.
Oppskrifts-ID: 1159
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer