Fransk rullebrød med linser
Denne deilige retten kombinerer sprø butterdeig med et aromatisk fyll av grønne og røde linser og soltørkede tomater. Mild, men full av smak, perfekt som snacks eller et lett måltid. Tilsetter du chilipepper, får retten et spicy kick som vil glede alle som elsker sterkt krydret mat.
Ingredienser
Saus:
Tilberedning
Steg 1
2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts riseddik – 1 ts agavesirup – 1 ss ketchup – 1 ts hakket persille
Bland alle ingrediensene til sausen og la stå mens du tilbereder resten av oppskriften.
Steg 2
100 g kokte grønne linser – 50 g kokte røde linser – 40 g soltørkede tomater i olje – ½ liten løk – 1 ss rapsolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – ½ ts tørket merian – 1 ss hakket persielle – ½ ss hakket chili – 1 klype grovmalt pepper
Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær de soltørkede tomatene i småbiter. Skjær løken i terninger og sauter den i olje. Ha deretter oppi kokte linser (både grønne og røde), tomater, chili, soyasaus, krydder og urter.
Steg 3
150 g butterdeig – 1 pisket egg (til pensling) – 1 ts sesamfrø
Rull ut butterdeigen på et stekebrett dekket med pølsepapir. Spre fyllet jevnt utover deigen. Rull sammen deigen fra langsiden. Pensle toppen med pisket egg og dryss over sesamfrø. Skjær små hakk langs rullebrødet.
Steg 4
Sett stekebrettet i den forvarmede ovnen og stek i 20-25 minutter til rullebrødet er gyllent og sprøtt. Etter stekingen lar du det avkjøles i noen minutter. Skjær deretter i tykke skiver og server med sausen.
Tips:
I denne oppskriften kan du bruke enten bare grønne, røde eller gule linser, eller du kan bruke en blanding av alle tre.
Oppskrifts-ID: 1220
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer