Fransk rullebrød med linser

total tid 40 min.
15 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Denne deilige retten kombinerer sprø butterdeig med et aromatisk fyll av grønne og røde linser og soltørkede tomater. Mild, men full av smak, perfekt som snacks eller et lett måltid. Tilsetter du chilipepper, får retten et spicy kick som vil glede alle som elsker sterkt krydret mat.

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
kokte grønne linser
50 g
kokte røde linser
40 g
soltørkede tomater i olje
 ½ 
liten løk
1 ss
rapsolje
 ½ ts
tørket merian
1 ss
hakket persielle
 ½ ss
hakket chili
1 klype
grovmalt pepper
150 g
butterdeig
1 
pisket egg (til pensling)
1 ts
sesamfrø

Saus:

1 ts
riseddik
1 ts
agavesirup
1 ss
ketchup
1 ts
hakket persille
Næringsinnhold (per porsjon): 2301 kJ  /  550 kcal
33 g Fett
15 g Protein
64 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts riseddik – 1 ts agavesirup – 1 ss ketchup – 1 ts hakket persille

Bland alle ingrediensene til sausen og la stå mens du tilbereder resten av oppskriften.

Steg 2

100 g kokte grønne linser – 50 g kokte røde linser – 40 g soltørkede tomater i olje –  ½  liten løk – 1 ss rapsolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt ½ ts tørket merian – 1 ss hakket persielle –  ½ ss hakket chili – 1 klype grovmalt pepper

Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær de soltørkede tomatene i småbiter. Skjær løken i terninger og sauter den i olje. Ha deretter oppi kokte linser (både grønne og røde), tomater, chili, soyasaus, krydder og urter.

Steg 3

150 g butterdeig – 1  pisket egg (til pensling) – 1 ts sesamfrø

Rull ut butterdeigen på et stekebrett dekket med pølsepapir. Spre fyllet jevnt utover deigen. Rull sammen deigen fra langsiden. Pensle toppen med pisket egg og dryss over sesamfrø. Skjær små hakk langs rullebrødet.

Steg 4

Sett stekebrettet i den forvarmede ovnen og stek i 20-25 minutter til rullebrødet er gyllent og sprøtt. Etter stekingen lar du det avkjøles i noen minutter. Skjær deretter i tykke skiver og server med sausen.

Tips:

I denne oppskriften kan du bruke enten bare grønne, røde eller gule linser, eller du kan bruke en blanding av alle tre.

Oppskrifts-ID: 1220

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts riseddik – 1 ts agavesirup – 1 ss ketchup – 1 ts hakket persille

Bland alle ingrediensene til sausen og la stå mens du tilbereder resten av oppskriften.

100 g kokte grønne linser – 50 g kokte røde linser – 40 g soltørkede tomater i olje –  ½  liten løk – 1 ss rapsolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt ½ ts tørket merian – 1 ss hakket persielle –  ½ ss hakket chili – 1 klype grovmalt pepper

Forvarm ovnen til 200 °C. Skjær de soltørkede tomatene i småbiter. Skjær løken i terninger og sauter den i olje. Ha deretter oppi kokte linser (både grønne og røde), tomater, chili, soyasaus, krydder og urter.

150 g butterdeig – 1  pisket egg (til pensling) – 1 ts sesamfrø

Rull ut butterdeigen på et stekebrett dekket med pølsepapir. Spre fyllet jevnt utover deigen. Rull sammen deigen fra langsiden. Pensle toppen med pisket egg og dryss over sesamfrø. Skjær små hakk langs rullebrødet.

Sett stekebrettet i den forvarmede ovnen og stek i 20-25 minutter til rullebrødet er gyllent og sprøtt. Etter stekingen lar du det avkjøles i noen minutter. Skjær deretter i tykke skiver og server med sausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.