Karaage (stekt kylling) tacos med sitrusmajones
Ingredienser
For Karaage:
For sitrusmajonesen:
For serveringen:
Tilberedning
Steg 1
Ha kyllingstykkene i en bolle eller en pose som kan lukkes igjen. Tilsett soya, mirin, hvitløk og ingefær og bland det godt. La det marineres i minst 1 time eller opptil 24 timer i kjøleskapet.
Steg 2
Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og en klype salt i et lite beger og bearbeid det med en stavmikser til en glatt masse. Hell olje meget langsomt i en liten stråle i blandingen, hold derved stavmikseren med den roterende kniven på oversiden av blandingen til all oljen er tilsatt. Emulger oljen langsomt for å få en tyktflytende, glinsende majones. Rør i sitronskall og appelsinsaften, slik at majonesen er løs nok til å fylles i tacos med skje. Smak til og tilsett mer sitronsaft eller salt etter ønske. Dekk til og hold den kald.
Steg 3
Ha stivelse, mel og en klype salt i en stor flat bolle eller en tallerken og bland sammen. Fyll en kasserolle til maksimalt halvparten med olje og varm opp til temperaturføleren viser 180 °C eller til et stykke brød straks surres og blir brunt innen 30 sekunder.
Steg 4
Ta kyllingstykkene ut av marinaden og snu dem i melblandingen til de er jevnt overtrukket. Frityrstek dem i små mengder i 4-6 minutter til de er gullbrune og sprø. Kontroller det største stykket ved å skjære inn om kyllingstykkene er gjennomstekte. Ta så kyllingstykkene ut av oljen og la dem dryppe av på kjøkkenrull. Hold dem varme med et lavt trinn i stekeovnen mens du frityrsteker resten av kyllingstykkene.
Steg 5
Fyll Karaage i oppvarmede tortillas eller tacoskåler med majones, salat, kål og redikker. Server med sitonbåter.
Oppskrifts-ID: 38
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer