Karaage (stekt kylling) tacos med sitrusmajones

total tid 85 min.
25 min. tilberedningstid
60 min. marineringstid

Ingredienser

6 porsjoner

For Karaage:

6 
kyllinglårfileter, skåret i passelig store stykker
 ¼ dl
mirin eller tørr sherry
2 
knuste hvitløkfedd
2 ss
fersk revet ingefær
200 g
stivelse
100 g
mel
1 liter
vegetabilsk olje

For sitrusmajonesen:

1 
middels stor eggeplomme
1 ts
dijonsennep
Skall fra ½ sitron pluss 1 ss sitronsaft
1 dl
mild olivenolje
Skall fra 1/2 appelsin pluss 2 ss appelsinsaft

For serveringen:

små tortillas eller taco-skåler, oppvarmet
Hodesalat, plukket fra hverandre
Hvitkål, skåret i små stykker
Redikker, skåret i skiver
Sitronbåter
Næringsinnhold (per porsjon): 3184 kJ  /  760 kcal
38,5 g Fett
28 g Protein
80,2 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Ha kyllingstykkene i en bolle eller en pose som kan lukkes igjen. Tilsett soya, mirin, hvitløk og ingefær og bland det godt. La det marineres i minst 1 time eller opptil 24 timer i kjøleskapet.

Steg 2

Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og en klype salt i et lite beger og bearbeid det med en stavmikser til en glatt masse. Hell olje meget langsomt i en liten stråle i blandingen, hold derved stavmikseren med den roterende kniven på oversiden av blandingen til all oljen er tilsatt. Emulger oljen langsomt for å få en tyktflytende, glinsende majones. Rør i sitronskall og appelsinsaften, slik at majonesen er løs nok til å fylles i tacos med skje. Smak til og tilsett mer sitronsaft eller salt etter ønske. Dekk til og hold den kald.

Steg 3

Ha stivelse, mel og en klype salt i en stor flat bolle eller en tallerken og bland sammen. Fyll en kasserolle til maksimalt halvparten med olje og varm opp til temperaturføleren viser 180 °C eller til et stykke brød straks surres og blir brunt innen 30 sekunder.

Steg 4

Ta kyllingstykkene ut av marinaden og snu dem i melblandingen til de er jevnt overtrukket. Frityrstek dem i små mengder i 4-6 minutter til de er gullbrune og sprø. Kontroller det største stykket ved å skjære inn om kyllingstykkene er gjennomstekte. Ta så kyllingstykkene ut av oljen og la dem dryppe av på kjøkkenrull. Hold dem varme med et lavt trinn i stekeovnen mens du frityrsteker resten av kyllingstykkene.

Steg 5

Fyll Karaage i oppvarmede tortillas eller tacoskåler med majones, salat, kål og redikker. Server med sitonbåter.

Oppskrifts-ID: 38

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha kyllingstykkene i en bolle eller en pose som kan lukkes igjen. Tilsett soya, mirin, hvitløk og ingefær og bland det godt. La det marineres i minst 1 time eller opptil 24 timer i kjøleskapet.

Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft og en klype salt i et lite beger og bearbeid det med en stavmikser til en glatt masse. Hell olje meget langsomt i en liten stråle i blandingen, hold derved stavmikseren med den roterende kniven på oversiden av blandingen til all oljen er tilsatt. Emulger oljen langsomt for å få en tyktflytende, glinsende majones. Rør i sitronskall og appelsinsaften, slik at majonesen er løs nok til å fylles i tacos med skje. Smak til og tilsett mer sitronsaft eller salt etter ønske. Dekk til og hold den kald.

Ha stivelse, mel og en klype salt i en stor flat bolle eller en tallerken og bland sammen. Fyll en kasserolle til maksimalt halvparten med olje og varm opp til temperaturføleren viser 180 °C eller til et stykke brød straks surres og blir brunt innen 30 sekunder.

Ta kyllingstykkene ut av marinaden og snu dem i melblandingen til de er jevnt overtrukket. Frityrstek dem i små mengder i 4-6 minutter til de er gullbrune og sprø. Kontroller det største stykket ved å skjære inn om kyllingstykkene er gjennomstekte. Ta så kyllingstykkene ut av oljen og la dem dryppe av på kjøkkenrull. Hold dem varme med et lavt trinn i stekeovnen mens du frityrsteker resten av kyllingstykkene.

Fyll Karaage i oppvarmede tortillas eller tacoskåler med majones, salat, kål og redikker. Server med sitonbåter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.