Kyllinggyros med pitabrød og tzatzikisaus

total tid 165 min.
15 min. tilberedningstid
30 min. koketid
120 min. marineringstid

Oppdag en ny smak av Hellas med våre kyllinggyros, pakket inn i varmt pitabrød og krydret med en syrlig vri på tzatzikisausen. Kikkoman Ponzu Sitron piffer opp smaken i denne lette og friske retten som kombinerer det tradisjonelle med det moderne.

Ingredienser

2 porsjoner

Kjøtt:

2 ss
yoghurt naturell
3 
hvitløk
1 ts
oregano
1 ts
edelsøtt paprikakrydder
 ½ ts
tørket rosmarin
 ½ ts
spisskummen
1 ts
svartkummen
400 g
kyllinglår (uten skinn og bein)

Tzatzikisause:

1 
stor agurk
3 ss
majones
3 ss
gresk yoghurt
1 klype
pepper
1 
hvitløk

Til serveringen:

 ½ bunt
mynte
2 
greske pitabrød
1 ss
granateplekjerner
Næringsinnhold (per porsjon): 3072 kJ  /  735 kcal
26 g Fett
47 g Protein
62 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ss yoghurt naturell – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer3  hvitløk – 1 ts oregano – 1 ts edelsøtt paprikakrydder –  ½ ts tørket rosmarin –  ½ ts spisskummen – 1 ts svartkummen – 400 g kyllinglår (uten skinn og bein)

Marinaden lages ved å blande yoghurt med Kikkoman Ponzu Sitron i en bolle. Tilsett presset hvitløk og alle krydderne og bland godt. La kyllingen marinere i sausen i minst 2 timer i kjøleskap.

Steg 2

1  stor agurk – 3 ss majones – 3 ss gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 klype pepper – 1  hvitløk

Tzatzikisausen lages ved å raspe agurken i en bolle. Tilsett majones, yoghurt, Kikkoman Ponzu Sitron og pepper. Tilsett presset hvitløk og bland alt godt.

Steg 3

 ½ bunt mynte – 2  greske pitabrød – 1 ss granateplekjerner

Grill kyllingen på en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server i ristet pitabrød med tzatzikisausen, hakket mynte og granateplekjerner.

Tips:

Denne retten smaker også kjempegodt med pommes frites.

Oppskrifts-ID: 1228

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ss yoghurt naturell – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer3  hvitløk – 1 ts oregano – 1 ts edelsøtt paprikakrydder –  ½ ts tørket rosmarin –  ½ ts spisskummen – 1 ts svartkummen – 400 g kyllinglår (uten skinn og bein)

Marinaden lages ved å blande yoghurt med Kikkoman Ponzu Sitron i en bolle. Tilsett presset hvitløk og alle krydderne og bland godt. La kyllingen marinere i sausen i minst 2 timer i kjøleskap.

1  stor agurk – 3 ss majones – 3 ss gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 klype pepper – 1  hvitløk

Tzatzikisausen lages ved å raspe agurken i en bolle. Tilsett majones, yoghurt, Kikkoman Ponzu Sitron og pepper. Tilsett presset hvitløk og bland alt godt.

 ½ bunt mynte – 2  greske pitabrød – 1 ss granateplekjerner

Grill kyllingen på en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server i ristet pitabrød med tzatzikisausen, hakket mynte og granateplekjerner.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.