Kyllinggyros med pitabrød og tzatzikisaus
Oppdag en ny smak av Hellas med våre kyllinggyros, pakket inn i varmt pitabrød og krydret med en syrlig vri på tzatzikisausen. Kikkoman Ponzu Sitron piffer opp smaken i denne lette og friske retten som kombinerer det tradisjonelle med det moderne.
Ingredienser
Kjøtt:
Tzatzikisause:
Til serveringen:
Tilberedning
Steg 1
2 ss yoghurt naturell – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 3 hvitløk – 1 ts oregano – 1 ts edelsøtt paprikakrydder – ½ ts tørket rosmarin – ½ ts spisskummen – 1 ts svartkummen – 400 g kyllinglår (uten skinn og bein)
Marinaden lages ved å blande yoghurt med Kikkoman Ponzu Sitron i en bolle. Tilsett presset hvitløk og alle krydderne og bland godt. La kyllingen marinere i sausen i minst 2 timer i kjøleskap.
Steg 2
1 stor agurk – 3 ss majones – 3 ss gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 klype pepper – 1 hvitløk
Tzatzikisausen lages ved å raspe agurken i en bolle. Tilsett majones, yoghurt, Kikkoman Ponzu Sitron og pepper. Tilsett presset hvitløk og bland alt godt.
Steg 3
½ bunt mynte – 2 greske pitabrød – 1 ss granateplekjerner
Grill kyllingen på en forvarmet grill i cirka 15 minutter. Server i ristet pitabrød med tzatzikisausen, hakket mynte og granateplekjerner.
Tips:
Denne retten smaker også kjempegodt med pommes frites.
Oppskrifts-ID: 1228
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer