Kyllinglår i krydret honning- og soyasaus med babypoteter
En lettvint oppskrift rett i ovnspannen – kyllinglårene og tilbehøret stekes i én panne sammen, slik at det blir mindre oppvask!
Ingredienser
Til marinaden:
For the side dish:
Tilberedning
Steg 1
Bland ingrediensene for marinaden godt i en bolle.
Steg 2
Vask kyllinglår, ha dem i en stor kasserolle med kokende vann, forvell i ca. 10 sekunder, avkjøl med kaldt vann og tørk forsiktig.
Steg 3
Stikk med en gaffel på begge sider inn på kyllinglårene, unngå å stikke inn i benet. Ha kyllinglårene i bollen med marinaden og gni marinaden godt inn i kjøttet. Dekk kjøttet med plastfolie og mariner i 40-50 minutter.
Steg 4
Forvarm stekeovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluft). Legg kyllinglårene på en stekeplate med skinnsiden ned (sett resten av marinaden til side).
Steg 5
Fordel poteter og hvitløk rundt kyllinglårene og stek i forvarmet stekeovn i 15-20 minutter.
Steg 6
Ta stekeplaten ut av ovnen og snu kyllinglårene. Vask tomater og fordel dem mellom potetene.
Steg 7
Pensle kyllinglårene med noe av den øvrige marinaden og drypp resten av marinaden på potetene og tomatene.
Steg 8
Øk stekeovntemperaturen til 230 °C og stek videre i 12-15 minutter (tilpass steketid etter kyllinglårenes størrelse).
Steg 9
Vask bønnene, skjær av endene, brun dem lett i 2-3 minutter i oppvarmet olje i en stekepanne og krydre lett med salt og pepper.
Steg 10
Ta stekeplaten ut av ovnen og pynt med bønnene. Drypp stekesjy fra stekeplaten på kyllinglårene og server.
Tip:
DENNE OPPSKRIFTEN KAN ENKELT LAGES PÅ GRILLEN, SÅ VEL SOM INDIREKTE PÅ BBQ.
Oppskrifts-ID: 24
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer