Soya-, appelsin- og honningglasert kalkun
Stekt kalkun i appelsinjuice, honning og Kikkoman soyasausmarinade servert med rosenkål – en deilig smak av jul!
Tilberedning
Steg 1
Til fyllet Del baguetten i små terninger. Stek baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Tilsett bagett-terningene og stek videre.
Steg 2
Legg i en bolle og hell over melk og 4 ss soyasaus. Tilsett egg og revet muskatnøtt, og bland alt godt sammen.
Steg 3
Sett en stekeform i ovnen og forvarm til 160°C.
Steg 4
Fyll kalkunen i nakken med brødblandingen og legg i en stekeform. Stek i ovnen i ca. 90 minutter eller i henhold til instruksen på kalkunen.
Steg 5
Bland honning, appelsinjuice og 4 ss Kikkoman Soyasaus for å lage en glasur. Etter en times steking bør du med jevne mellomrom børste skinnet på kalkunen med appelsin- og soyaglasur.
Steg 6
Vask og tørk potetene, rosenkålen og pastinakk. Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Kok potetene i ca. en halv time når det gjenstår like lenge av kalkunens steketid.
Steg 7
Skrell pastinakken og kutt etter ønske. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen og skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 4 minutter.
Steg 8
Tilsett pastinakk og rosenkål i stekeformen til kalkunen den siste halvtimen.
Steg 9
Skjær granateplet i to og bank på utsiden med en skje. Hold granateplet over en bolle for å fange opp kjernene som faller ut.
Steg 10
Skru ovnen opp til 200°C og brun kalkunen de siste 10 minuttene. Husk å fortsette å pensle skinnet med glasuren mens du gjør dette.
Steg 11
Server kalkunen med poteter, pastinakk og rosenkål, og pynt med granateplekjerner.
Oppskrifts-ID: 1089
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer