Soya-, appelsin- og honningglasert kalkun
Soya-, appelsin- og honningglasert kalkun

Soya-, appelsin- og honningglasert kalkun

5 1 vurderinger
total tid130 min.
130 min.tilberedningstid

Stekt kalkun i appelsinjuice, honning og Kikkoman soyasausmarinade servert med rosenkål – en deilig smak av jul!

Ingredienser

4 porsjoner
1 
stekeklar hel kalkun
1 ½ dl
appelsinjuice
2 ss
honning
 ½ 
baguette
150 g
bacon, i terninger
1 dl
Melk
1 
egg
3 ss
rapsolje
 ½ 
revet muskatnøtt
600 g
poteter, skrelt
300 g
rosenkål
300 g
pastinakk
1 
granateple
Næringsinnhold (per porsjon):2981 kJ / 710 kcal
18,6 gFett
67,9 gProtein
64,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til fyllet Del baguetten i små terninger. Stek baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Tilsett bagett-terningene og stek videre. 

Steg 2

Legg i en bolle og hell over melk og 4 ss soyasaus. Tilsett egg og revet muskatnøtt, og bland alt godt sammen. 

Steg 3

Sett en stekeform i ovnen og forvarm til 160°C. 

Steg 4

Fyll kalkunen i nakken med brødblandingen og legg i en stekeform. Stek i ovnen i ca. 90 minutter eller i henhold til instruksen på kalkunen.

Steg 5

Bland honning, appelsinjuice og 4 ss Kikkoman Soyasaus for å lage en glasur. Etter en times steking bør du med jevne mellomrom børste skinnet på kalkunen med appelsin- og soyaglasur.

Steg 6

Vask og tørk potetene, rosenkålen og pastinakk. Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Kok potetene i ca. en halv time når det gjenstår like lenge av kalkunens steketid.

Steg 7

Skrell pastinakken og kutt etter ønske. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen og skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 4 minutter.

Steg 8

Tilsett pastinakk og rosenkål i stekeformen til kalkunen den siste halvtimen.

Steg 9

Skjær granateplet i to og bank på utsiden med en skje. Hold granateplet over en bolle for å fange opp kjernene som faller ut. 

Steg 10

Skru ovnen opp til 200°C og brun kalkunen de siste 10 minuttene. Husk å fortsette å pensle skinnet med glasuren mens du gjør dette. 

Steg 11

Server kalkunen med poteter, pastinakk og rosenkål, og pynt med granateplekjerner.

Oppskrifts-ID: 1089

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til fyllet Del baguetten i små terninger. Stek baconet i en panne med 3 ss rapsolje. Tilsett bagett-terningene og stek videre. 

Legg i en bolle og hell over melk og 4 ss soyasaus. Tilsett egg og revet muskatnøtt, og bland alt godt sammen. 

Sett en stekeform i ovnen og forvarm til 160°C. 

Fyll kalkunen i nakken med brødblandingen og legg i en stekeform. Stek i ovnen i ca. 90 minutter eller i henhold til instruksen på kalkunen.

Bland honning, appelsinjuice og 4 ss Kikkoman Soyasaus for å lage en glasur. Etter en times steking bør du med jevne mellomrom børste skinnet på kalkunen med appelsin- og soyaglasur.

Vask og tørk potetene, rosenkålen og pastinakk. Skrell potetene og legg dem i kaldt vann. Kok potetene i ca. en halv time når det gjenstår like lenge av kalkunens steketid.

Skrell pastinakken og kutt etter ønske. Fjern de ytre bladene fra rosenkålen og skjær stilkene i kryss med en kniv. Kok rosenkålen i fosskokende vann i ca. 4 minutter.

Tilsett pastinakk og rosenkål i stekeformen til kalkunen den siste halvtimen.

Skjær granateplet i to og bank på utsiden med en skje. Hold granateplet over en bolle for å fange opp kjernene som faller ut. 

Skru ovnen opp til 200°C og brun kalkunen de siste 10 minuttene. Husk å fortsette å pensle skinnet med glasuren mens du gjør dette. 

Server kalkunen med poteter, pastinakk og rosenkål, og pynt med granateplekjerner.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.