Grillet whisky-entrecôte med agurk- og melonsalat
Mør entrecôte marinert i Kikkoman Soyasaus, lønnesirup og søte krydder. Pensle kjøttet med den fantastiske whisky- og appelsinglasuren mens det grilles! Den kalde og forfriskende agurk- og melonsalaten er det perfekte tilbehøret til grillmat.
Ingredienser
Til marinaden:
Til stekesausen:
Til salaten:
Til soya- og kryddersmør:
Tilberedning
Steg 1
Klapp entrecôtene tørre. Rør sammen frø fra vaniljestang, pepper, timian, kanel, olivenolje, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup til marinade. Pensle marinaden over biffene og sett i kjøleskap, minst 2 timer.
Steg 2
Lag stekesausen ved å kjøre sjalottløk, hvitløk, whisky, appelsinjuice og Kikkoman Soyasaus i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og sett i kjøleskap til du skal bruke den.
Steg 3
Tilbered salaten ved å vaske agurken og skjære den i skiver. Del melonen i to, fjern frøene og skjær fruktkjøttet i terninger. Smuldre fetaosten. Del paprikaene i to, fjern frøene og kjernen. Vask og skjær i strimler.
Steg 4
Lag dressingen ved å kjøre 1–2 ss melon i terninger, olivenolje, eddik, Kikkoman Soyasaus og honning i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper. Vend dressingen inn i salaten rett før servering.
Steg 5
Lag soya- og urtesmør ved å skrelle og finhakke hvitløken. Vask basilikum, tørk og fjern bladene. Skjær bladene i tynne strimler. Bland hvitløk, basilikum, soyasaus, parmesan og lønnesirup med smør godt sammen. Smak til med pepper.
Steg 6
Plasser entrecôtene på grillen (lukk lokket, hvis grillen din har ett). Stek så lenge du vil (se tips), og pensle kjøttet med whisky- og appelsinsaus underveis. Server med soya- og urtesmør sammen med salaten.
Tips:
Marinaden smaker også fantastisk på grillet svinekjøtt.
Alle har en favorittmåte å nyte biffen på. Følgende oversikt gir deg en veiledning for kjernetemperaturen på biff. Du kan måle kjernetemperaturen ved hjelp av et steketermometer. Sonden på termometeret skal settes inn i midten av biffen, unngå bein og pass på at den ikke skyves tvers gjennom.
Rå: 48–52°C
Medium-rå: 52–55°C
Medium: 55–59°C
Godt stekt: 60–62°C
Oppskrifts-ID: 867
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer