Ponzumarinert hel ørret med sitronsaus
Ørret er lett å grille som hel fisk. Denne oppskriften er veldig enkel: Mariner fisken i ponzu og server med en kremet saus av bakte sitroner. En sitrusaktig sommergrillfest!
Tilberedning
Steg 1
Vask og skrap skjellene av ørreten. Lag noen kutt på tvers slik at marinaden siver ned i fisken.
Steg 2
Hakk vårløken. Knus hvitløken i en hvitløkspresse. Rasp ingefæren.
Steg 3
Dryss halvparten av den hakkede vårløken, hvitløk og ingefær over fisken. Dekk hele fisken med Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus og la stå til marinering.
Steg 4
Grill de hele hvitløksfeddene (ca. 20-30 minutter) til de blir myke og aromatiske. Del sitronene i to.
Steg 5
Legg ørreten på en forvarmet grill og stek på høy varme i 10 minutter på hver side. Pensle fisken av og til med resten av marinaden. Grill også sitronene sammen med fisken til de er gyllenbrune og myke.
Steg 6
Sett den grillede fisken til side.
Steg 7
Press ut saften fra de grillede sitronene. Tilsett olivenolje, honning og finhakket grillet hvitløk. Bland ingrediensene med en mikser og krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper.
Steg 8
Server ørreten med resten av den hakkede vårløken og sausen.
Oppskrifts-ID: 1116
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer