Massaman curry med kylling, poteter og peanøtter
Massaman curry med kylling, poteter og peanøtter

Massaman curry med kylling, poteter og peanøtter

4,9 8 vurderinger
total tid 30 min.
10 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Kremete massaman curry i thaistil med mør kylling, tykk kokosmelk og myke poteter, toppet med ristede peanøtter, frisk koriander og et kick av umami fra massaman karripasta og Kikkoman Ponzu Sitron.

Ingredienser

4 porsjoner
400 g
kyllingfilet
400 g
poteter
1 
løk
1 stykke
ingefær, 2 cm
1 
hvitløksfedd
100 g
peanøtter
1 ss
(massaman) karripasta
4 dl
kokosmelk
2 ss
peanøttpasta (eller peanøttsmør)
2 ts
brunt sukker eller honning (eventuelt Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style)
 ½ bunt
koriander
Næringsinnhold (per porsjon):2.615 kJ / 629 kcal
41,9 gFett
37 gProtein
23,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g kyllingfilet – 400 g poteter – 1  løk – 1 stykke ingefær, 2 cm – 1  hvitløksfedd

Klapp kyllingfileten tørr og skjær den i ca. 2 cm store biter. Skrell og skyll potetene, og skjær dem i grove terninger. Skjær løken i tynne ringer. Finhakk ingefær og hvitløk.

Steg 2

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje70 g peanøtter – 1 ss (massaman) karripasta – 4 dl kokosmelk – 2 ss peanøttpasta (eller peanøttsmør) – 2 ts brunt sukker eller honning (eventuelt Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Sauter kyllingfileten i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek kort. Tilsett poteter, peanøtter og karripasta, rør kort om og deglaser med kokosmelken. Tilsett peanøttsmør/-pasta, sukker, Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ca. 20 minutter. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.

Steg 3

 ½ bunt koriander – 30 g peanøtter

Grovhakk koriander og peanøtter. Rist peanøttene i en liten panne til de blir gyllenbrune. Garner currygryten med koriander og hakkede peanøtter og server.

Tips:

Ønsker du en vegetarvariant, kan du erstatte kyllingen med røkt tofu. 
Server currygryten toppet med rødløkringer eller bønnespirer marinert (og lett eltet) i Kikkoman Soyasaus.

Oppskrifts-ID: 1497

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g kyllingfilet – 400 g poteter – 1 løk – 1 stykke ingefær, 2 cm – 1 hvitløksfedd

Klapp kyllingfileten tørr og skjær den i ca. 2 cm store biter. Skrell og skyll potetene, og skjær dem i grove terninger. Skjær løken i tynne ringer. Finhakk ingefær og hvitløk.

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje70 g peanøtter – 1 ss (massaman) karripasta – 4 dl kokosmelk – 2 ss peanøttpasta (eller peanøttsmør) – 2 ts brunt sukker eller honning (eventuelt Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Sauter kyllingfileten i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek kort. Tilsett poteter, peanøtter og karripasta, rør kort om og deglaser med kokosmelken. Tilsett peanøttsmør/-pasta, sukker, Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ca. 20 minutter. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.

½ bunt koriander – 30 g peanøtter

Grovhakk koriander og peanøtter. Rist peanøttene i en liten panne til de blir gyllenbrune. Garner currygryten med koriander og hakkede peanøtter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.