

Massaman curry med kylling, poteter og peanøtter
Kremete massaman curry i thaistil med mør kylling, tykk kokosmelk og myke poteter, toppet med ristede peanøtter, frisk koriander og et kick av umami fra massaman karripasta og Kikkoman Ponzu Sitron.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1

400 g kyllingfilet – 400 g poteter – 1 løk – 1 stykke ingefær, 2 cm – 1 hvitløksfedd
Klapp kyllingfileten tørr og skjær den i ca. 2 cm store biter. Skrell og skyll potetene, og skjær dem i grove terninger. Skjær løken i tynne ringer. Finhakk ingefær og hvitløk.
Steg 2

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 70 g peanøtter – 1 ss (massaman) karripasta – 4 dl kokosmelk – 2 ss peanøttpasta (eller peanøttsmør) – 2 ts brunt sukker eller honning (eventuelt Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style) – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Sauter kyllingfileten i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Tilsett løk, ingefær og hvitløk og stek kort. Tilsett poteter, peanøtter og karripasta, rør kort om og deglaser med kokosmelken. Tilsett peanøttsmør/-pasta, sukker, Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i ca. 20 minutter. Hvis sausen blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Steg 3

½ bunt koriander – 30 g peanøtter
Grovhakk koriander og peanøtter. Rist peanøttene i en liten panne til de blir gyllenbrune. Garner currygryten med koriander og hakkede peanøtter og server.
Tips:
Ønsker du en vegetarvariant, kan du erstatte kyllingen med røkt tofu.
Server currygryten toppet med rødløkringer eller bønnespirer marinert (og lett eltet) i Kikkoman Soyasaus.
Oppskrifts-ID: 1497
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer