Okonomiyaki «Herlige japanske pannekaker» vegetariske

total tid 30 min.
30 min. tilberedningstid

Ingredienser

2 porsjoner

Til den vegetariske Okonomiyaki-sausen:

3 ss
ketchup
1 ss
blåbærsyltetøy
1 klype
klype hver av salt, pepper, muskat, karve
100 g
spisskål
50 g
squash
 ¼ 
rød spisspaprika
2 
vårløk
2 ss
maiskorn (hermetisk)
2 ss
vegetabilsk olje
2 ss
sprøstekt løk
2 ½ 
gressløkstilker

Til deigen:

300 g
tofu (myk type)
6 ss
potetmel
Næringsinnhold (per porsjon): 2443 kJ  /  583 kcal
28,6 g Fett
29,8 g Protein
48,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til den vegetariske okonomiyakisausen har du alle ingrediensene i en bolle og blander med en håndmikser til en jevn saus.

Steg 2

Rens spisskål, squash og paprika, skjær dem i ca 3 cm lange strimler og skyll dem. Rens vårløken, skjær den i ca 2-3 mm lange ringer og skyll den.

Steg 3

Kjør tofuen til puré med en håndmikser og bland godt med grønnsaksbuljong og potetmel. Tilsett de oppskårne grønnsakene og maisen, og bland godt.

Steg 4

Varm opp 1 ss olje i en stor panne (minst 32 cm Ø), hell halvparten av deigen og grønnsaksblandingen i pannen, fordel grønnsakene jevnt og bre ut blandingen i to sirkler på ca 15-18 cm med en slikkepott. Strø over 1 ss sprøstekt løk, og stek ved middels varme i 2-3 minutter.

Steg 5

Vend pannekaken forsiktig med en stekespade, og stek videre i 2-3 minutter (skru varmen litt ned). Vask gressløken, rist den tørr og skjær i små ruller.

Steg 6

Legg okonomiyakiene med grønnsaksiden opp på to tallerkener, og hell over den vegetariske Okonomiyaki-sausen. Dryss gressløken over og server.

Oppskrifts-ID: 31

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til den vegetariske okonomiyakisausen har du alle ingrediensene i en bolle og blander med en håndmikser til en jevn saus.

Rens spisskål, squash og paprika, skjær dem i ca 3 cm lange strimler og skyll dem. Rens vårløken, skjær den i ca 2-3 mm lange ringer og skyll den.

Kjør tofuen til puré med en håndmikser og bland godt med grønnsaksbuljong og potetmel. Tilsett de oppskårne grønnsakene og maisen, og bland godt.

Varm opp 1 ss olje i en stor panne (minst 32 cm Ø), hell halvparten av deigen og grønnsaksblandingen i pannen, fordel grønnsakene jevnt og bre ut blandingen i to sirkler på ca 15-18 cm med en slikkepott. Strø over 1 ss sprøstekt løk, og stek ved middels varme i 2-3 minutter.

Vend pannekaken forsiktig med en stekespade, og stek videre i 2-3 minutter (skru varmen litt ned). Vask gressløken, rist den tørr og skjær i små ruller.

Legg okonomiyakiene med grønnsaksiden opp på to tallerkener, og hell over den vegetariske Okonomiyaki-sausen. Dryss gressløken over og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.