Kjøttpai i japansk stil
Kjøttpai i japansk stil

Kjøttpai i japansk stil

5 1 vurderinger
total tid30 min.
5 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Oppdag den perfekte kombinasjonen av sprø skorpe og salt fyll med denne japansk-inspirerte kjøttpaien, full av deilig soya og miso.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
firkantede butterdeigark
1 
egg
150 g
kjøttdeig av storfe
2 
vårløk
4 
matsopper
1 ss
miso
1 ss
sukker
1 ss
vann
1 ss
maisstivelse eller potetstivelse (løses i en ekstra spiseskje vann)
1 klype
svart pepper
Persille (til pynt)
Næringsinnhold (per porsjon):2405.8 kJ / 575 kcal
38,8 gFett
27,2 gProtein
36,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje150 g kjøttdeig av storfe – 2  vårløk – 4  sopper – 1 ss miso – 1 ss sukker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vann – 1 ss maisstivelse eller potetstivelse (løses i en ekstra spiseskje vann) – 1 klype svart pepper

Tilberedning av fyllet:

Skjær opp løken og finhakk soppen. Ha Kikkoman Sesamolje oppi en stekepanne og stek soppen og vårløken så snart pannen er varm. Når de mykner, tilsetter du kjøttdeigen.

Etter at kjøttdeigen er brunet, tilsetter du miso, sukker, Kikkoman Soyasaus, vann og svart pepper. Når misoen har løst seg opp og er jevnt fordelt, tilsetter du blandingen av stivelse og vann og blander alt godt.

Steg 2

200 g firkantede butterdeigark

Rull ut butterdeigen og skjær den i 8 kvadrater (8x8 cm), skjær deretter 4 av dem i 4 lange strimler (2x8 cm hver).

Steg 3

1  egg – Fyllet fra steg 1

Pensle alle overflater med egg. Legg de 4 strimlene langs alle kanter. Legg fyllet fra steg 1 i midten og pensle kantene på nytt med egg. 

Stek i en forvarmet stekeovn ved 200 °C i 10 minutter. Dryss over hakket persille før servering.

Tips:

Du kan også toppe retten med rømme, som harmonerer godt med Kikkoman Soyasaus og misokjøttfyll.

Oppskrifts-ID: 1290

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje150 g kjøttdeig av storfe – 2 vårløk – 4 sopper – 1 ss miso – 1 ss sukker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vann – 1 ss maisstivelse eller potetstivelse (løses i en ekstra spiseskje vann) – 1 klype svart pepper

Tilberedning av fyllet:

Skjær opp løken og finhakk soppen. Ha Kikkoman Sesamolje oppi en stekepanne og stek soppen og vårløken så snart pannen er varm. Når de mykner, tilsetter du kjøttdeigen.

Etter at kjøttdeigen er brunet, tilsetter du miso, sukker, Kikkoman Soyasaus, vann og svart pepper. Når misoen har løst seg opp og er jevnt fordelt, tilsetter du blandingen av stivelse og vann og blander alt godt.

200 g firkantede butterdeigark

Rull ut butterdeigen og skjær den i 8 kvadrater (8x8 cm), skjær deretter 4 av dem i 4 lange strimler (2x8 cm hver).

1 egg – Fyllet fra steg 1

Pensle alle overflater med egg. Legg de 4 strimlene langs alle kanter. Legg fyllet fra steg 1 i midten og pensle kantene på nytt med egg. 

Stek i en forvarmet stekeovn ved 200 °C i 10 minutter. Dryss over hakket persille før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.