Tofuwok med sopp og udon-nudler
Tofuwok med sopp og udon-nudler

Tofuwok med sopp og udon-nudler

total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
15 min.koketid

En sopprett i fusjonsstil som kombinerer europeiske innflytelser med asiatiske tilberedningsmetoder. Japanske udon-nudler gjør denne sunne vegetarretten fullkommen. Selv om alle typer sopp kan brukes, er en blanding av asiatiske og europeiske sorter det beste.

Ingredienser

2 porsjoner

Tofu:

150 g
tofu
1 ts
honning
1 
hvitløksfedd, hakket
0,8 dl
risvin
1 
kvist fersk timian

Sopp:

150 g
østerssopp
150 g
champignon
150 g
villsopp
150 g
asiatisk sopp (f.eks. enoki, shiitake, shimeji)
3 
hvitløksfedd
1 
purreløk (kun den hvite delen paranthesis)
1 håndfull
babyspinat
400 g
udon-nudler
Kvister fersk timian (valgfritt)
Matolje (f.eks. rapsolje)
Næringsinnhold (per porsjon):2658 kJ / 635 kcal
18 gFett
28 gProtein
98 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær tofuen i terninger og legg i en bolle. Tilsett Kikkoman Soyasaus, honning, hvitløk, risvin og timian. Bland alt grundig.

Steg 2

Skjær soppen i like store biter. Finhakk hvitløken og skjær purreløken i skiver.

Steg 3

Varm opp litt olje i pannen. Sil marinaden av tofuen og stek tofuen i pannen til den er gyllenbrun. Ta vare på marinaden. Ta tofuen ut av pannen.

Steg 4

Varm opp pannen igjen og wokk soppen på høy varme i 1-2 minutter til den begynner å bli brun. Tilsett hvitløk og purreløk og wokk i ca. 1 minutt. Tilsett spinat og tofu og wokk alt sammen i ytterligere 1 minutt. Tilsett udon-nudler, Kikkoman Soyasaus og urter og bland godt. Tilsett resten av tofumarinaden. Wokk alt i ca. 1 minutt.

Steg 5

Server den ferdige retten på tallerkener.

Oppskrifts-ID: 1390

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær tofuen i terninger og legg i en bolle. Tilsett Kikkoman Soyasaus, honning, hvitløk, risvin og timian. Bland alt grundig.

Skjær soppen i like store biter. Finhakk hvitløken og skjær purreløken i skiver.

Varm opp litt olje i pannen. Sil marinaden av tofuen og stek tofuen i pannen til den er gyllenbrun. Ta vare på marinaden. Ta tofuen ut av pannen.

Varm opp pannen igjen og wokk soppen på høy varme i 1-2 minutter til den begynner å bli brun. Tilsett hvitløk og purreløk og wokk i ca. 1 minutt. Tilsett spinat og tofu og wokk alt sammen i ytterligere 1 minutt. Tilsett udon-nudler, Kikkoman Soyasaus og urter og bland godt. Tilsett resten av tofumarinaden. Wokk alt i ca. 1 minutt.

Server den ferdige retten på tallerkener.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.