Kyllingwok med grønn curry i thai-stil
Kyllingwok med grønn curry i thai-stil

Kyllingwok med grønn curry i thai-stil

total tid60 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.marineringstid
15 min.koketid

Ta smaksløkene dine med på en reise til Thailands gater med denne appetittvekkende wokretten med grønn curry, der velduftende kaffirlime og sitrongress blandes med aubergine, squash og kokossaus.

Ingredienser

2 porsjoner

Marinert kylling:

300 g
kyllingbryst
1 ts
grønn currypaste
Saft og skall fra 1 lime
 ½ ts
sukker

Grønnsaker:

1 
løk
150 g
aubergine
200 g
squash
100 g
sopp
2 
ferske eller frosne kaffirlimeblader (valgfritt)
1 ss
hakket eller malt sitrongress
 ½ bunt
fersk koriander
 ½ bunt
thaibasilikum
1 dl
kokosmelk
Næringsinnhold (per porsjon):2093 kJ / 500 kcal
26 gFett
44 gProtein
22 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær kyllingen i terninger. Bland Kikkoman Soyasaus, currypaste, limesaft, limeskall og brunt sukker i en bolle. Dekk kyllingen godt med marinade. Sett til side i minst 30 minutter.

Steg 2

Skjær løken i tynne strimler. Skjær auberginen og squashen i terninger, og del soppen i kvarter. Hakk urtene.

Steg 3

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett løken og stek i 1 minutt. Tilsett så kyllingen, stek til den er gyllen og ta den ut av pannen.

Steg 4

Ha soppen i samme panne og stek til den er brun. Tilsett squash og aubergine og stek i ca. 2 minutter. Tilsett kylling, thaibasilikum, kaffirlimeblader og sitrongress og stek i 1-2 minutter. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus og kokosmelk og wokker til væsken fordamper litt.

Steg 5

Server med hakket koriander.

Tips:

Retten kan serveres med ris om ønskelig.

Oppskrifts-ID: 1392

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kyllingen i terninger. Bland Kikkoman Soyasaus, currypaste, limesaft, limeskall og brunt sukker i en bolle. Dekk kyllingen godt med marinade. Sett til side i minst 30 minutter.

Skjær løken i tynne strimler. Skjær auberginen og squashen i terninger, og del soppen i kvarter. Hakk urtene.

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett løken og stek i 1 minutt. Tilsett så kyllingen, stek til den er gyllen og ta den ut av pannen.

Ha soppen i samme panne og stek til den er brun. Tilsett squash og aubergine og stek i ca. 2 minutter. Tilsett kylling, thaibasilikum, kaffirlimeblader og sitrongress og stek i 1-2 minutter. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus og kokosmelk og wokker til væsken fordamper litt.

Server med hakket koriander.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.