Potetlommer med egg
Potetlommer med egg

Potetlommer med egg

4,4 36 vurderinger
total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Sprø potetlommer fylt med ovnsstekte egg, beriket med Kikkoman Kimchi Chilisaus og Soyasaus for ekstra umami. Perfekt til frokost, i matpakken eller som partysnacks.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
poteter
40 g
cheddarost
60 g
hvetemel
60 g
potetstivelse
 ¼ ts
pepper
1 ss
rapsolje
6 
egg
1 ss
grønn persille
Næringsinnhold (per porsjon):3079 kJ / 736 kcal
33 gFett
33 gProtein
75 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g poteter – 40 g cheddarost – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus60 g hvetemel – 60 g potetstivelse –  ¼ ts pepper

Riv potetene på rivjern og legg dem i et dørslag over en kasserolle. Dekk med folie og la stå i 10 minutter. Press ut overflødig saft og legg de pressede potetene i en bolle. Tilsett revet ost, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Soyasaus, hvetemel, potetstivelse og pepper. Bland godt.

Steg 2

1 ss rapsolje

Smør en muffinsform inn med olje. Press potetblandingen ned i bunnen og ut mot sidene i hvert hull. Hell i resten av oljen og stek i ovnen ved 190 °C i 10 minutter.

Steg 3

6  egg

Kakk ett egg i hvert muffinshull. Sett formen inn i ovnen på nytt og stek i ytterligere 10 minutter. Ta potetlommene forsiktig ut og anrett dem på et fat.

Steg 4

1 ss grønn persille – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Dryss over fersk persille, hell over Kikkoman Soyasaus og server.

Tips:

Jo mer saft du presser ut av potetene, desto sprøere blir potetlommene.

Oppskrifts-ID: 1461

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g poteter – 40 g cheddarost – 2 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus60 g hvetemel – 60 g potetstivelse – ¼ ts pepper

Riv potetene på rivjern og legg dem i et dørslag over en kasserolle. Dekk med folie og la stå i 10 minutter. Press ut overflødig saft og legg de pressede potetene i en bolle. Tilsett revet ost, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Soyasaus, hvetemel, potetstivelse og pepper. Bland godt.

1 ss rapsolje

Smør en muffinsform inn med olje. Press potetblandingen ned i bunnen og ut mot sidene i hvert hull. Hell i resten av oljen og stek i ovnen ved 190 °C i 10 minutter.

6 egg

Kakk ett egg i hvert muffinshull. Sett formen inn i ovnen på nytt og stek i ytterligere 10 minutter. Ta potetlommene forsiktig ut og anrett dem på et fat.

1 ss grønn persille – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Dryss over fersk persille, hell over Kikkoman Soyasaus og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.