Okonomiyaki med sauerkraut og spicy rosinsaus
Okonomiyaki med sauerkraut og spicy rosinsaus

Okonomiyaki med sauerkraut og spicy rosinsaus

total tid30 min.
15 min.tilberedningstid
15 min.koketid

En japansk klassiker gjenskapt med en europeisk vri. Ta smaksløkene dine med på en reise med disse sprø okonomiyaki-pannekakene fylt med sauerkraut. Kombinert med en fyldig og spicy rosinsaus blir dette en fusjonsrett som gir deg en opplevelse du aldri vil glemme.

Ingredienser

2 porsjoner

Okonomiyaki:

1 
egg
200 g
sauerkraut (fermentert surkål)
150 g
hvetemel
1 ½ dl
vann
1 ts
karvefrø
1 ts
bakepulver
 ½ dl
rapsolje

Saus:

1 ss
syltet ingefær
4 ss
ketchup
1 ss
økologisk worcestersaus
1 ts
honning
50 g
rosiner
1 ss
fersk chilipepper

Garnityr:

1 ss
hakket vårløk
1 ss
sesamfrø
1 ss
oppskåret nori
Næringsinnhold (per porsjon):3186 kJ / 761 kcal
32,6 gFett
20,6 gProtein
94,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  egg – 150 g hvetemel – 1 ½ dl vann – 1 ts karvefrø – 1 ts bakepulver – 200 g sauerkraut (fermentert surkål) –  ½ dl rapsolje

Finhakk sauerkrauten. Bland eggene med mel, vann, karvefrø og bakepulver. Tilsett deretter hakket sauerkraut. Lag okonomiyaki-pannekaker av røren og stek dem i varm olje i ca. 5 minutter på hver side.

Steg 2

1 ss syltet ingefær – 4 ss ketchup – 1 ss økologisk worcestersaus – 1 ts honning – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus50 g rosiner – 1 ss fersk chilipepper – 1 ss hakket vårløk – 1 ss oppskåret nori – 1 ss sesamfrø

Finhakk syltet ingefær og chilipepper og bland dem med resten av ingrediensene til sausen.

Legg de stekte pannekakene på et fat og garner med sausen, vårløk, nori og sesamfrø.

 

Tips:

Du kan også bruke kimchi istedenfor sauerkraut.

Oppskrifts-ID: 1371

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 egg – 150 g hvetemel – 1 ½ dl vann – 1 ts karvefrø – 1 ts bakepulver – 200 g sauerkraut (fermentert surkål) – ½ dl rapsolje

Finhakk sauerkrauten. Bland eggene med mel, vann, karvefrø og bakepulver. Tilsett deretter hakket sauerkraut. Lag okonomiyaki-pannekaker av røren og stek dem i varm olje i ca. 5 minutter på hver side.

1 ss syltet ingefær – 4 ss ketchup – 1 ss økologisk worcestersaus – 1 ts honning – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus50 g rosiner – 1 ss fersk chilipepper – 1 ss hakket vårløk – 1 ss oppskåret nori – 1 ss sesamfrø

Finhakk syltet ingefær og chilipepper og bland dem med resten av ingrediensene til sausen.

Legg de stekte pannekakene på et fat og garner med sausen, vårløk, nori og sesamfrø.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.