Fylt gresskar med østerssopp og pistasjnøtter
Fylt gresskar med østerssopp og pistasjnøtter

Fylt gresskar med østerssopp og pistasjnøtter

total tid90 min.
15 min.tilberedningstid
75 min.koketid

Når det kommer til Hokkaido-gresskaret, så er det innsiden som teller. Denne oppskriften er laget med bulgur, østerssopp og pistasjnøtter.

Ingredienser

4 porsjoner
1 
lite Hokkaido-gresskar (ca. 1 kg)
100 g
bulgur
200 g
østerssopp
60 g
pistasjnøtter, avskallet
1 ts
gurkemeie
1 ¼ dl
vann
80 g
smør
2 ss
rapsolje
1 
appelsin
Næringsinnhold (per porsjon):1919 kJ / 458 kcal
28,9 gFett
10,6 gProtein
35,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland bulguren med gurkemeie og 1 ss rapsolje.

Steg 2

Kok opp vannet og hell dette over bulguren. La dette stå tildekket på en varm kokeplate i 10 minutter.

Steg 3

Riv østerssoppen i lange strimler og brun raskt med 2 ss rapsolje til de er gyllenbrune. Ta pannen av varmen og ha i Kikkoman soyasaus.

Steg 4

Grovhakk soppen og bland den sammen med den kokte bulguren, pistasjnøtter, appelsinskall og smør.

Steg 5

Forvarm ovnen til 180 °C, skyll gresskaret og kutt av den øverste fjerdedelen. Skjær av et veldig tynt stykke i bunnen av gresskaret for å gi det mer stabilitet og forhindre at det belter.  Skrap ut innsiden av gresskaret med en skje og fyll med bulgur- og soppblanding.

Steg 6

Dekk med folie og stek på midterste hylle i ovnen i ca. 25 minutter. Fjern folien og la det stå i ca. 10 minutter til.

Oppskrifts-ID: 1070

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland bulguren med gurkemeie og 1 ss rapsolje.

Kok opp vannet og hell dette over bulguren. La dette stå tildekket på en varm kokeplate i 10 minutter.

Riv østerssoppen i lange strimler og brun raskt med 2 ss rapsolje til de er gyllenbrune. Ta pannen av varmen og ha i Kikkoman soyasaus.

Grovhakk soppen og bland den sammen med den kokte bulguren, pistasjnøtter, appelsinskall og smør.

Forvarm ovnen til 180 °C, skyll gresskaret og kutt av den øverste fjerdedelen. Skjær av et veldig tynt stykke i bunnen av gresskaret for å gi det mer stabilitet og forhindre at det belter.  Skrap ut innsiden av gresskaret med en skje og fyll med bulgur- og soppblanding.

Dekk med folie og stek på midterste hylle i ovnen i ca. 25 minutter. Fjern folien og la det stå i ca. 10 minutter til.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.