Shumai-oppskrift

total tid 45 min.
45 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
1 
pakning med Gyoza-deigplater (kjøpes ferdig)

Til fyllet:

200 g
løk
5 
Shiitake-sopp (eller brune sjampinjonger)
1 
lite stykke ingefær (ca 1 cm)
600 g
svinekjøtt (skjært i ca. 1 cm skiver) (alternativ: Kyllingbrystfilet)
2 ts
sukker
2 ts
kjøttkraft (buljong blandet med vann)
1 
ferskt egg
1 ½ ss
sesamolje
1 ½ ss
risvin (eller hvitvin)
4 ss
potetmel
2 ss
frosne erter

Til dippen:

Sennep
Næringsinnhold (per porsjon): 1588 kJ  /  379 kcal
13,6 g Fett
20,4 g Protein
41,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll og hakk løken til fyllet. Skjær av stilken til shiitake-soppen og grovhakk soppen. Skrell og rasp ingefæren. Klapp svinekjøttet tørt, skjær i små biter og fordel det på et skjærebrett. «Hakk godt» med baksiden av en kjøkkenkniv for å finmose kjøttet. 

Steg 2

Ha det finhakkede kjøttet i en stor bolle. Tilsett shiitakesopp, ingefær, sukker, kjøttkraft, soyasaus, egg, sesamolje og sake og kna alt godt for hånd.

Steg 3

Bland hakket løk og potetmel (hold av litt potetmel til ertene) i en annen bolle. Ha i kjøttblandingen og bland godt.

Steg 4

Spre ut deigene på en arbeidsflate og legg ca 30 g kjøttfylling på hver deig. Form deigen med fyllet til en blomst. Trykk bunnen litt flatt slik at shumaiene kan stå oppreist. 

Steg 5

Dryss over de frosne ertene med potetmelet du la til side, og legg 1 ert på hver shumai. Plasser shumaiene i en dampekurv med tilstrekkelig avstand og damp over høy varme i omtrent 8 minutter. Server shumaiene med soyasaus og sennep. 

Tips:

Hvis du ikke bruker en dampekurv: legg et lett oljet bakepapir på en tallerken og legg shumaiene på den med tilstrekkelig avstand. Hell ca. 3 cm vann i en dyp panne (eller wokpanne) og kok opp. Legg tallerkenen med shumai midt i pannen, og damp tildekket i ca 8 minutter.

Deigen som finnes i asiatiske butikker for gyoza og shumai, selges som et frossent produkt og skal brukes opp etter tining. Tint deig skal ikke fryses ned igjen, da deigen vil klebe seg sammen etter tining. 

Ferdig tilberedte shumai kan fryses med godt resultat, og smaker så godt som fersklaget når de tines og serveres igjen. 

Oppskrifts-ID: 106

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll og hakk løken til fyllet. Skjær av stilken til shiitake-soppen og grovhakk soppen. Skrell og rasp ingefæren. Klapp svinekjøttet tørt, skjær i små biter og fordel det på et skjærebrett. «Hakk godt» med baksiden av en kjøkkenkniv for å finmose kjøttet. 

Ha det finhakkede kjøttet i en stor bolle. Tilsett shiitakesopp, ingefær, sukker, kjøttkraft, soyasaus, egg, sesamolje og sake og kna alt godt for hånd.

Bland hakket løk og potetmel (hold av litt potetmel til ertene) i en annen bolle. Ha i kjøttblandingen og bland godt.

Spre ut deigene på en arbeidsflate og legg ca 30 g kjøttfylling på hver deig. Form deigen med fyllet til en blomst. Trykk bunnen litt flatt slik at shumaiene kan stå oppreist. 

Dryss over de frosne ertene med potetmelet du la til side, og legg 1 ert på hver shumai. Plasser shumaiene i en dampekurv med tilstrekkelig avstand og damp over høy varme i omtrent 8 minutter. Server shumaiene med soyasaus og sennep. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.