Shumai-oppskrift
Ingredienser
Til fyllet:
Til dippen:
Tilberedning
Steg 1
Skyll og hakk løken til fyllet. Skjær av stilken til shiitake-soppen og grovhakk soppen. Skrell og rasp ingefæren. Klapp svinekjøttet tørt, skjær i små biter og fordel det på et skjærebrett. «Hakk godt» med baksiden av en kjøkkenkniv for å finmose kjøttet.
Steg 2
Ha det finhakkede kjøttet i en stor bolle. Tilsett shiitakesopp, ingefær, sukker, kjøttkraft, soyasaus, egg, sesamolje og sake og kna alt godt for hånd.
Steg 3
Bland hakket løk og potetmel (hold av litt potetmel til ertene) i en annen bolle. Ha i kjøttblandingen og bland godt.
Steg 4
Spre ut deigene på en arbeidsflate og legg ca 30 g kjøttfylling på hver deig. Form deigen med fyllet til en blomst. Trykk bunnen litt flatt slik at shumaiene kan stå oppreist.
Steg 5
Dryss over de frosne ertene med potetmelet du la til side, og legg 1 ert på hver shumai. Plasser shumaiene i en dampekurv med tilstrekkelig avstand og damp over høy varme i omtrent 8 minutter. Server shumaiene med soyasaus og sennep.
Tips:
Hvis du ikke bruker en dampekurv: legg et lett oljet bakepapir på en tallerken og legg shumaiene på den med tilstrekkelig avstand. Hell ca. 3 cm vann i en dyp panne (eller wokpanne) og kok opp. Legg tallerkenen med shumai midt i pannen, og damp tildekket i ca 8 minutter.
Deigen som finnes i asiatiske butikker for gyoza og shumai, selges som et frossent produkt og skal brukes opp etter tining. Tint deig skal ikke fryses ned igjen, da deigen vil klebe seg sammen etter tining.
Ferdig tilberedte shumai kan fryses med godt resultat, og smaker så godt som fersklaget når de tines og serveres igjen.
Oppskrifts-ID: 106
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer