Coq au vin (kylling i rødvinssaus)
Tilberedning
Steg 1
Tørk av kyllinglårene med et kjøkkenpapir. Skrell gulrøtter og del i skiver. Skrell løken og hvitløken, kutt løken i små terninger og knus hvitløken. Bland rødvin, soyasaus, gulrøtter, løk, hvitløk, timian, laurbærblad, einebær, pepperkorn og sukker i en stor bolle. Tilsett kyllingen og la stå kjølig i ca 2 timer.
Steg 2
Ta kyllinglårene ut av kraften og hell kraften gjennom en sil. Krydre kyllingen med salt og pepper, stek dem på alle sider i en stekepanne med varm olje og ta dem opp av pannen. Ha i grønnsakene og krydderet, samt tomatpuré i pannen og stek.
Steg 3
Hell i buljongen og kraften fra kyllingen og kok opp. Tilsett kyllingbitene igjen og kok under lokk i ca. 45-50 minutter. Rens soppen og tilsett den ca. 5 minutter før koketiden er ferdig.
Steg 4
Tilsett maizena etter behov i sausen og server kyllingen med persillepoteter.
Oppskrifts-ID: 214
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer