Coq au vin (kylling i rødvinssaus)

total tid 210 min.
210 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
4 
kyllinglår
2 
gulrøtter
1 
løk
1 
hvitløkbåt
1 
flaske fransk rødvin (= 750 ml)
noen timianblader
2 
laurbærblad
5 
einebær
5 
pepperkorn
1 ts
brunt sukker
Salt
Pepper
2 ss
olivenolje
2 ss
tomatpuré
1 ½ dl
kyllingbuljong
300 g
små sjampinjonger
Maizena
Næringsinnhold (per porsjon): 2328 kJ  /  556 kcal

Tilberedning

Steg 1

Tørk av kyllinglårene med et kjøkkenpapir. Skrell gulrøtter og del i skiver. Skrell løken og hvitløken, kutt løken i små terninger og knus hvitløken. Bland rødvin, soyasaus, gulrøtter, løk, hvitløk, timian, laurbærblad, einebær, pepperkorn og sukker i en stor bolle. Tilsett kyllingen og la stå kjølig i ca 2 timer.

Steg 2

Ta kyllinglårene ut av kraften og hell kraften gjennom en sil. Krydre kyllingen med salt og pepper, stek dem på alle sider i en stekepanne med varm olje og ta dem opp av pannen. Ha i grønnsakene og krydderet, samt tomatpuré i pannen og stek.

Steg 3

Hell i buljongen og kraften fra kyllingen og kok opp. Tilsett kyllingbitene igjen og kok under lokk i ca. 45-50 minutter. Rens soppen og tilsett den ca. 5 minutter før koketiden er ferdig.

Steg 4

Tilsett maizena etter behov i sausen og server kyllingen med persillepoteter.

Oppskrifts-ID: 214

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Tørk av kyllinglårene med et kjøkkenpapir. Skrell gulrøtter og del i skiver. Skrell løken og hvitløken, kutt løken i små terninger og knus hvitløken. Bland rødvin, soyasaus, gulrøtter, løk, hvitløk, timian, laurbærblad, einebær, pepperkorn og sukker i en stor bolle. Tilsett kyllingen og la stå kjølig i ca 2 timer.

Ta kyllinglårene ut av kraften og hell kraften gjennom en sil. Krydre kyllingen med salt og pepper, stek dem på alle sider i en stekepanne med varm olje og ta dem opp av pannen. Ha i grønnsakene og krydderet, samt tomatpuré i pannen og stek.

Hell i buljongen og kraften fra kyllingen og kok opp. Tilsett kyllingbitene igjen og kok under lokk i ca. 45-50 minutter. Rens soppen og tilsett den ca. 5 minutter før koketiden er ferdig.

Tilsett maizena etter behov i sausen og server kyllingen med persillepoteter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.