

Vegansk gunkan sushi med kikerter
Denne veganske sushien serveres i spesielle «gunkan» – sushibåter – som toppes med stekte kikerter, mais og granateplekjerner for en uimotståelig fusjon av teksturer og umamismak. En frisk, aromatisk godbit du ikke vil gå glipp av!
Tilberedning
Steg 1
150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) – 50 g hermetiske kikerter – 3 ss Kikkoman Teriyaki Marinade
Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.
Skyll og sil av de hermetiske kikertene, mariner dem deretter i Kikkoman Teriyaki Marinade i 5 minutter. Stek i ovnen ved 170 °C i 15 minutter.
Steg 2
10 g hermetiske maiskorn – 20 g granateplekjerner – 1 ts aonori (grønn tang) eller persille
Skyll og sil av maisen. Bland stekte kikerter, granateplekjerner, mais og aonori (eller persille) i en bolle med en skje.
Steg 3
2 ts vegansk majones – ½ ts Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice – 1 noriark
Bland vegansk majones og Kikkoman Ponzu Yuzu til en dressing.
Skjær noriarket i 3 cm brede striper – størrelsen på en «gunkan-båt». Legg en ball sushiris på 2,5 cm på kanten av noriarket og rull det sammen til gunkan-form. Topp med ingrediensene fra Steg 2 og hell over dressing .
Smaker veldig godt servert med syltet ingefær.
Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice
Oppskrifts-ID: 1410
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer