Vegansk gunkan sushi med kikerter
Vegansk gunkan sushi med kikerter

Vegansk gunkan sushi med kikerter

total tid60 min.

Denne veganske sushien serveres i spesielle «gunkan» – sushibåter – som toppes med stekte kikerter, mais og granateplekjerner for en uimotståelig fusjon av teksturer og umamismak. En frisk, aromatisk godbit du ikke vil gå glipp av!

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 dl
vann
50 g
hermetiske kikerter
10 g
hermetiske maiskorn
20 g
granateplekjerner
1 ss
aonori (grønn tang) – hvis ikke tilgjengelig, bruk hakket persille
1 
noriark
2 ss
vegansk majones
Litt syltet ingefær som tilbehør, om ønskelig
Næringsinnhold (per porsjon):1820 kJ / 435 kcal
4,5 gFett
13 gProtein
85 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)50 g hermetiske kikerter – 3 ss Kikkoman Teriyaki Marinade

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Skyll og sil av de hermetiske kikertene, mariner dem deretter i Kikkoman Teriyaki Marinade i 5 minutter. Stek i ovnen ved 170 °C i 15 minutter.

Steg 2

10 g hermetiske maiskorn – 20 g granateplekjerner – 1 ts aonori (grønn tang) eller persille

Skyll og sil av maisen. Bland stekte kikerter, granateplekjerner, mais og aonori (eller persille) i en bolle med en skje.

 

Steg 3

2 ts vegansk majones –  ½ ts Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice1  noriark

Bland vegansk majones og Kikkoman Ponzu Yuzu til en dressing. 

Skjær noriarket i 3 cm brede striper – størrelsen på en «gunkan-båt». Legg en ball sushiris på 2,5 cm på kanten av noriarket og rull det sammen til gunkan-form. Topp med ingrediensene fra Steg 2 og hell over dressing .

Smaker veldig godt servert med syltet ingefær.

Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice

Oppskrifts-ID: 1410

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)50 g hermetiske kikerter – 3 ss Kikkoman Teriyaki Marinade

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Skyll og sil av de hermetiske kikertene, mariner dem deretter i Kikkoman Teriyaki Marinade i 5 minutter. Stek i ovnen ved 170 °C i 15 minutter.

10 g hermetiske maiskorn – 20 g granateplekjerner – 1 ts aonori (grønn tang) eller persille

Skyll og sil av maisen. Bland stekte kikerter, granateplekjerner, mais og aonori (eller persille) i en bolle med en skje.

 

2 ts vegansk majones – ½ ts Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice1 noriark

Bland vegansk majones og Kikkoman Ponzu Yuzu til en dressing. 

Skjær noriarket i 3 cm brede striper – størrelsen på en «gunkan-båt». Legg en ball sushiris på 2,5 cm på kanten av noriarket og rull det sammen til gunkan-form. Topp med ingrediensene fra Steg 2 og hell over dressing .

Smaker veldig godt servert med syltet ingefær.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.