Grillede spare ribs med sursøt saus

total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
180 min. marineringstid
25 min. koketid

Sursøte grillede spareribs marinert i Kikkoman soyasaus, ingefær, sitron, sesamolje, honning og sesamfrø. Glaseringen er herlig klissete, så servietter er et must!

Ingredienser

4 porsjoner
2 kg
spare ribs
Salt

Til marinaden:

1 
liten sitron
1 
fersk ingefær
1 
hvitløksfedd
3 ss
olivenolje
2 ss
sesamolje
3 ½ 
honning
3 ss
hvit balsamicoeddik (eller hvitvin/eplesidereddik)
Nykvernet pepper
4 ts
sesamfrø

Til salaten:

1 
mango
1 
romanosalat
2 
gulrøtter
100 g
spirer
2 ss
olivenolje
2 ½ ss
hvit balsamicoeddik
100 ml
eplejuice
1 ½ ts
lønnesirup
Nykvernet pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 2652 kJ  /  633 kcal
35,1 g Fett
39,6 g Protein
31,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Kok spareribs i en kjele med kokende saltvann i ca. 50–70 minutter, avhengig av tykkelsen på spare ribsen. La vannet renne av og avkjøl litt.

Steg 2

Riv skallet på sitronen med et fint rivjern og del den i to. Press ut saften. Rens og finhakk ingefæren og hvitløken. Rør sammen sitronskall og saft, Kikkoman Soyasaus, olivenolje, sesamolje, honning, eddik, ingefær, hvitløk, pepper og sesamfrø til en marinade. Pensle spare ribsen med marinaden og sett i kjøleskapet i rundt 2 eller 3 timer, eller til du er klar for å starte grillen.

Steg 3

I mellomtiden tilbereder du salaten ved å skrelle mangoen og fjerne fruktkjøttet fra steinen. Skjær mangokjøttet i tynne strimler. Kutt salaten i skiver. Vask og skrell gulrøttene, og høvle deretter gulrotstrimler med en ostehøvel eller skreller. Vask spirene om nødvendig.

Steg 4

Lag dressingen ved å kjøre mango, olivenolje, eddik, eplejuice, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og vend dressingen inn i salaten rett før servering.

Steg 5

Plasser spare ribsene på grillen i 10-20 minutter, avhengig av varmen (steng lokket hvis grillen din har ett). Hvis det er nødvendig, kan du pensle på resterende marinade når spare ribsen grilles. Server sammen med salaten.

Tips:

Ved å koke spare ribsen på forhånd i saltet vann reduserer du tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.

Marinaden smaker også fantastisk på biff og svinekoteletter. Mariner gjerne spare ribsen over natten for å få mest mulig smak.

Oppskrifts-ID: 863

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Kok spareribs i en kjele med kokende saltvann i ca. 50–70 minutter, avhengig av tykkelsen på spare ribsen. La vannet renne av og avkjøl litt.

Riv skallet på sitronen med et fint rivjern og del den i to. Press ut saften. Rens og finhakk ingefæren og hvitløken. Rør sammen sitronskall og saft, Kikkoman Soyasaus, olivenolje, sesamolje, honning, eddik, ingefær, hvitløk, pepper og sesamfrø til en marinade. Pensle spare ribsen med marinaden og sett i kjøleskapet i rundt 2 eller 3 timer, eller til du er klar for å starte grillen.

I mellomtiden tilbereder du salaten ved å skrelle mangoen og fjerne fruktkjøttet fra steinen. Skjær mangokjøttet i tynne strimler. Kutt salaten i skiver. Vask og skrell gulrøttene, og høvle deretter gulrotstrimler med en ostehøvel eller skreller. Vask spirene om nødvendig.

Lag dressingen ved å kjøre mango, olivenolje, eddik, eplejuice, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og vend dressingen inn i salaten rett før servering.

Plasser spare ribsene på grillen i 10-20 minutter, avhengig av varmen (steng lokket hvis grillen din har ett). Hvis det er nødvendig, kan du pensle på resterende marinade når spare ribsen grilles. Server sammen med salaten.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.