Grillede spare ribs med sursøt saus
Sursøte grillede spareribs marinert i Kikkoman soyasaus, ingefær, sitron, sesamolje, honning og sesamfrø. Glaseringen er herlig klissete, så servietter er et must!
Ingredienser
Til marinaden:
Til salaten:
Tilberedning
Steg 1
Kok spareribs i en kjele med kokende saltvann i ca. 50–70 minutter, avhengig av tykkelsen på spare ribsen. La vannet renne av og avkjøl litt.
Steg 2
Riv skallet på sitronen med et fint rivjern og del den i to. Press ut saften. Rens og finhakk ingefæren og hvitløken. Rør sammen sitronskall og saft, Kikkoman Soyasaus, olivenolje, sesamolje, honning, eddik, ingefær, hvitløk, pepper og sesamfrø til en marinade. Pensle spare ribsen med marinaden og sett i kjøleskapet i rundt 2 eller 3 timer, eller til du er klar for å starte grillen.
Steg 3
I mellomtiden tilbereder du salaten ved å skrelle mangoen og fjerne fruktkjøttet fra steinen. Skjær mangokjøttet i tynne strimler. Kutt salaten i skiver. Vask og skrell gulrøttene, og høvle deretter gulrotstrimler med en ostehøvel eller skreller. Vask spirene om nødvendig.
Steg 4
Lag dressingen ved å kjøre mango, olivenolje, eddik, eplejuice, Kikkoman Soyasaus og lønnesirup i en foodprosessor eller blender. Smak til med pepper og vend dressingen inn i salaten rett før servering.
Steg 5
Plasser spare ribsene på grillen i 10-20 minutter, avhengig av varmen (steng lokket hvis grillen din har ett). Hvis det er nødvendig, kan du pensle på resterende marinade når spare ribsen grilles. Server sammen med salaten.
Tips:
Ved å koke spare ribsen på forhånd i saltet vann reduserer du tiden de trenger på grillen betraktelig, og holder dem saftige og fulle av smak.
Marinaden smaker også fantastisk på biff og svinekoteletter. Mariner gjerne spare ribsen over natten for å få mest mulig smak.
Oppskrifts-ID: 863
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer