Risruller med rå tunfisk
Risruller med rå tunfisk

Risruller med rå tunfisk

total tid30 min.
30 min.tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
japansk sushi-ris
4 
nori-ark
200 g
rå tunfisk, hakket i små terninger
1 
avokado, hakket i små terninger
Saft fra 1/2 sitron
3 
vårløk, finhakket
1 
gul paprika, i små terninger
1 ts
wasabi-pasta
2 ts
ristede sesamfrø
1 
håndfull friske spinatblader
Næringsinnhold (per porsjon):1803 kJ / 431 kcal
9,9 gFett
20,4 gProtein
68,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll sushi-ris til vannet er klart. Ha alt i en tykkbunnet kjele med 330 ml vann. Kok opp, og sett på lokket. Når vannet fosskoker, still varmen på laveste nivå og la risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Steg 2

Bland tunfisk, avokado og sitronsaft i en skål før du forsiktig rører inn vårløk og paprika. Rør den glutenfrie teriyaki-marinaden sammen med wasabi-pastaen til pastaen løses opp. Dette tilsettes tunfisken, sammen med sesamfrøene.

Steg 3

Fordel risen på nori-arkene. Legg spinat på den ene halvparten, og tunfiskblandingen på den andre. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær hver pakke opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Oppskrifts-ID: 310

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll sushi-ris til vannet er klart. Ha alt i en tykkbunnet kjele med 330 ml vann. Kok opp, og sett på lokket. Når vannet fosskoker, still varmen på laveste nivå og la risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Bland tunfisk, avokado og sitronsaft i en skål før du forsiktig rører inn vårløk og paprika. Rør den glutenfrie teriyaki-marinaden sammen med wasabi-pastaen til pastaen løses opp. Dette tilsettes tunfisken, sammen med sesamfrøene.

Fordel risen på nori-arkene. Legg spinat på den ene halvparten, og tunfiskblandingen på den andre. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær hver pakke opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.