Langstekt oksekjøtt i rødvin
Tilberedning
Steg 1
Kutt kjøttet i terninger og stek i litt smør, eller nøytral olje, på middels varme til kjøttet er brunet, ca. 2 minutter. Stek i to omganger. Krydre med salt og pepper underveis. Ha kjøttet over i en stor gryte. Stek deretter baconet og ha over i samme gryte.
Steg 2
Senk varmen og stek sjalottløk. La surre til den blir blank og myk. Stek deretter gulrøttene ca. 2 minutter og legg grønnsakene til side.
Steg 3
Rør inn melet i litt vin og tilsett deretter resten av vinen i kjøttgryta. Tilsett kjøttbuljong og Kikkoman Soyasaus i gryta. Gi det et lite oppkok og senk varmen. La småkoke ca. 1 time
Steg 4
Tilsett de stekte grønnsakene, sopp og krydder i gryta etter at kjøttet har småkokt ca.1 time. La gryta trekke på svak varme i ytterligere 1,5 time. Server med potetmos, grønnsaker og hakket persille.
Steg 5
Et alternativ er å bruke en jerngryte og la stå i ovnen på 160 °C, over- og undervarme.
Tip
Tuck a sheet of foil under the casserole lid to make a tight seal so none of the precious cooking juices can evaporate.
Er gryten stor nok, kan du tilsette flere grønnsaker når det gjenstår ca. 1 time av koketiden. Babygulrøtter, kålrot og nypoteter passer godt. Da får du en velsmakende gryterett.
Oppskrifts-ID: 461
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer