Spicy wok med harissalaks og grønnsaker
Spicy wok med harissalaks og grønnsaker

Spicy wok med harissalaks og grønnsaker

total tid60 min.
15 min.tilberedningstid
15 min.koketid
30 min.marineringstid

Denne Midtøsten-inspirerte fiskeretten kombinerer den milde smaken av laks med et spicy kick av chili. Sprø asparges, brokkoli og squash sørger for ekstra krønsj.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
laksefilet uten skinn og ben
200 g
grønn asparges
150 g
brokkolibuketter
200 g
squash
1 bunt
vårløk
Matolje (f.eks. rapsolje)
1 dl
kokosmelk eller kokosfløte
1 håndfull
thaibasilikum (valgfritt)

Saus:

3 cm
fersk ingefær
1 ts
Massaman currypaste (eller rød Thai currypaste)
1 ss
fiskesaus
1 ss
hakket sitrongress
1 ss
harissa

Garnityr:

 ½ 
lime
Sukker etter smak
Næringsinnhold (per porsjon):2600 kJ / 621 kcal
41 gFett
44 gProtein
21 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær laksen i terninger.

Steg 2

Rasp ingefær i en bolle og tilsett Kikkoman Soyasaus, currypaste, fiskesaus, sitrongress og harissa. Bland godt og mariner laksen i denne røren i ca. 30 minutter. Behold resten av marinaden etterpå.

Steg 3

Skjær grønn asparges og brokkoli i små biter. Skjær squashen i halvmåner. Hakk vårløken. Hakk thaibasilikumen og sett til side.

Steg 4

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett laksen og stek på høy varme til den blir brun på hver side. Ta den ut av pannen.

Steg 5

I samme panne legger du de oppkuttede grønnsakene (unntatt vårløken) og steker dem i ca. 2 minutter. Tilsett resten av laksemarinaden og vårløken og stek i ca. 1 minutt. Til slutt tilsetter du kokosmelk/fløte, stekt laks og hakket thaibasilikum. Stek kort.

Steg 6

 Server med en halv lime og sukker etter smak.

Tips:

Stek fisken i veldig kort tid så den ikke smuldrer i pannen.

Oppskrifts-ID: 1394

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær laksen i terninger.

Rasp ingefær i en bolle og tilsett Kikkoman Soyasaus, currypaste, fiskesaus, sitrongress og harissa. Bland godt og mariner laksen i denne røren i ca. 30 minutter. Behold resten av marinaden etterpå.

Skjær grønn asparges og brokkoli i små biter. Skjær squashen i halvmåner. Hakk vårløken. Hakk thaibasilikumen og sett til side.

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett laksen og stek på høy varme til den blir brun på hver side. Ta den ut av pannen.

I samme panne legger du de oppkuttede grønnsakene (unntatt vårløken) og steker dem i ca. 2 minutter. Tilsett resten av laksemarinaden og vårløken og stek i ca. 1 minutt. Til slutt tilsetter du kokosmelk/fløte, stekt laks og hakket thaibasilikum. Stek kort.

 Server med en halv lime og sukker etter smak.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.