Wok med sprøstekt and og grønnsaker i plomme- og soyasaus
Wok med sprøstekt and og grønnsaker i plomme- og soyasaus

Wok med sprøstekt and og grønnsaker i plomme- og soyasaus

total tid75 min.
15 min.tilberedningstid
60 min.koketid

Oppdag den rike blandingen av femkrydder og plommesaus i denne wokstekte anderetten i kinesisk stil – perfekt med både nudler og ris.

Ingredienser

2 porsjoner

And:

2 
andelår
3 dl
vann
1 ts
femkrydder (eller hele kryddere som kanel, stjerneanis, koriander, etc.)
3 
hvitløksfedd
3 cm
fersk ingefær

Wok:

1 
rødløk
3 
hvitløksfedd
3 cm
fersk ingefær
1 
chilipepper
1 
pak choy
1 
plomme (valgfritt)
100 g
shiitakesopp (eller østerssopp)
 ½ bunt
vårløk eller tykk gressløk
1 håndfull
sukkererter
3 ½ ss
kinesisk plommesaus
50 g
hermetiserte bambusskudd (valgfritt)
Matolje (f.eks. rapsolje)
300 g
risnudler, kokt i henhold til anvisningene på pakken
Næringsinnhold (per porsjon):2930 kJ / 812 kcal
48 gFett
42 gProtein
49 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Legg andelårene i en kasserolle. Tilsett Kikkoman Soyasaus, vann og kryddere. Skjær opp hvitløk og ingefær og ha oppi kasserollen. Gi et oppkok, legg deretter på lokk og la det småkoke i ca. 45 minutter til andelårene er møre.

Steg 2

Skjær rødløken i strimler. Hakk hvitløken. Finhakk eller rasp ingefæren. Hakk chilipepperen. Skjær pak choy i strimler og plommen i terninger. Skjær shiitakesoppen i små biter. Hakk vårløken. Riv det kokte andekjøttet av bena og skjær det i små biter. 

Steg 3

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett andekjøttet og stek kort. Tilsett rødløk, hvitløk, chili og ingefær og stek i ca. 1 minutt. Tilsett pak choy, sopp, sukkererter og (eventuelt) bambusskudd. Wokk i ca. 1 minutt. Etterpå tilsetter du plommesaus, Kikkoman Soyasaus og ternet plomme. Wokk kort, og tilsett deretter hakket vårløk.

Steg 4

Server med kokte risnudler.

Tips:

Denne retten smaker også deilig med ris, og du kan bruke de grønnsakene du ønsker.

Oppskrifts-ID: 1397

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Legg andelårene i en kasserolle. Tilsett Kikkoman Soyasaus, vann og kryddere. Skjær opp hvitløk og ingefær og ha oppi kasserollen. Gi et oppkok, legg deretter på lokk og la det småkoke i ca. 45 minutter til andelårene er møre.

Skjær rødløken i strimler. Hakk hvitløken. Finhakk eller rasp ingefæren. Hakk chilipepperen. Skjær pak choy i strimler og plommen i terninger. Skjær shiitakesoppen i små biter. Hakk vårløken. Riv det kokte andekjøttet av bena og skjær det i små biter. 

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett andekjøttet og stek kort. Tilsett rødløk, hvitløk, chili og ingefær og stek i ca. 1 minutt. Tilsett pak choy, sopp, sukkererter og (eventuelt) bambusskudd. Wokk i ca. 1 minutt. Etterpå tilsetter du plommesaus, Kikkoman Soyasaus og ternet plomme. Wokk kort, og tilsett deretter hakket vårløk.

Server med kokte risnudler.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.