Mini-Wellingtons med gresskar og sopp

total tid 60 min.
60 min. tilberedningstid

Ingredienser

6 porsjoner
1 
lite hokkaido-gresskar (ca. 650 g)
 ½ dl
vann
1 
pakke butterdeig (275 g)
10 g
tørket sopp
200 g
brun sopp
100 g
løk
1 ½ ss
olivenolje

Tillegg (valgfritt)

1 
egg, pisket

Tilberedning

Steg 1

Skjær gresskaret i 2 halvdeler og hul det ut. Del hver halvdel i 3 deler, legg dem i en stekepanne hvor de småkokes/dampes med 50 ml vann og 1,5 ss soyasaus. Avkjøl etterpå.

Steg 2

Finhakk løken og fres den i olivenolje. Når den er brunet, tilsett sopp i terninger og 1 ss soyasaus. Stek det hele sammen i noen minutter.

Steg 3

I mellomtiden koker du den tørkede soppen i vann. Når soppen er myk, tar du den ut og finhakker den. Ha den sammen den tidligere tilberedte soppen og løken.

Steg 4

Del butterdeigen i 6 like rektangler. I midten av hver av dem legger du soppfyllet og et stykke gresskar. Dekk dem med resten av deigen. Pensle med eggehviten.

Steg 5

Stek dem i en forvarmet ovn til 190 grader til de er gyldenbrune i ca 18-25 minutter.

Oppskrifts-ID: 932

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær gresskaret i 2 halvdeler og hul det ut. Del hver halvdel i 3 deler, legg dem i en stekepanne hvor de småkokes/dampes med 50 ml vann og 1,5 ss soyasaus. Avkjøl etterpå.

Finhakk løken og fres den i olivenolje. Når den er brunet, tilsett sopp i terninger og 1 ss soyasaus. Stek det hele sammen i noen minutter.

I mellomtiden koker du den tørkede soppen i vann. Når soppen er myk, tar du den ut og finhakker den. Ha den sammen den tidligere tilberedte soppen og løken.

Del butterdeigen i 6 like rektangler. I midten av hver av dem legger du soppfyllet og et stykke gresskar. Dekk dem med resten av deigen. Pensle med eggehviten.

Stek dem i en forvarmet ovn til 190 grader til de er gyldenbrune i ca 18-25 minutter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.