Vegansk aloo gobi curry
Vegansk aloo gobi curry

Vegansk aloo gobi curry

4,6 11 vurderinger
total tid30 min.
10 min.tilberedningstid
20 min.koketid

En indisk veganrett full av smak, med poteter, blomkål og aromatiske kryddere, beriket med umami fra Kikkoman Soyasaus. Denne næringsrike og mettende retten utgjør selve essensen av det indiske kjøkken.

Ingredienser

2 porsjoner
40 g
cashewnøtter
250 dl
kokende vann
200 g
poteter
400 g
blomkål
1 ts
gurkemeie
1 ½ ts
spisskummen
1 ½ ts
malte korianderfrø
 ½ ts
cayennepepper
1 ts
garam masala
2 ss
rapsolje
1 
løk, hakket
3 
hvitløksfedd, hakket
1 cm
ingefær
200 g
hermetiserte tomater
250 dl
kokosmelk
1 ss
fersk koriander
400 g
kokt ris
Næringsinnhold (per porsjon):3410 kJ / 815 kcal
39 gFett
21 gProtein
92 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

40 g cashewnøtter – 250 dl kokende vann – 200 g poteter – 400 g blomkål

Hell det kokende vannet over cashewnøttene. Skrell, vask og tørr potetene, og skjær dem så i terninger. Vask og tørr blomkålen, del den så i minibuketter.

Steg 2

1 ts gurkemeie – 1 ts spisskummen – 1 ts malte korianderfrø –  ¼  cayennepepper –  ½ ts garam masala – 1 ss rapsolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Legg krydderne i en bolle. Tilsett rapsoljen og Kikkoman Soyasaus og bland til du får en pasta. Dekk de tilberedte grønnsakene med denne pastaen. Fordel grønnsakene utover et stekebrett og stek i ovnen ved 200 °C i 20 minutter.

Steg 3

1 ss rapsolje – 1  løk, hakket – 3  hvitløksfedd, hakket – 1 cm ingefær –  ½ ts garam masala –  ½ ts spisskummen –  ¼ ts cayennepepper –  ½ ts malte korianderfrø – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus200 g hermetiserte tomaer

Bruk 1 ss olje til å sautere hakket løk til den er glassaktig, tilsett så hakket hvitløk, ingefær og kryddere (garam masala, spisskummen, cayennepepper og koriander). Sauter i 2 minutter. Tilsett Kikkoman Soyasaus, tomater og avsilte cashewnøtter fra steg 1. Legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.

Steg 4

250 dl kokosmelk – 1 ss fersk koriander – 400 g kokt ris

Ha kokosmelken oppi sausen fra steg 1 og bruk en blender eller stavmikser til du får en jevn og glatt blanding. Ha oppi de stekte grønnsakene og kok i 2 minutter.
Server med ris toppet med grønnsakssaus, og garner med fersk koriander.

Tips:

Alternativer til Kikkoman Soyasaus: Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Kikkoman Økologisk Soyasaus

Istedenfor å steke potetene og blomkålen i ovnen kan du wokke dem og deretter ha dem oppi sausen.

Oppskrifts-ID: 1465

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

40 g cashewnøtter – 250 dl kokende vann – 200 g poteter – 400 g blomkål

Hell det kokende vannet over cashewnøttene. Skrell, vask og tørr potetene, og skjær dem så i terninger. Vask og tørr blomkålen, del den så i minibuketter.

1 ts gurkemeie – 1 ts spisskummen – 1 ts malte korianderfrø – ¼ cayennepepper – ½ ts garam masala – 1 ss rapsolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Legg krydderne i en bolle. Tilsett rapsoljen og Kikkoman Soyasaus og bland til du får en pasta. Dekk de tilberedte grønnsakene med denne pastaen. Fordel grønnsakene utover et stekebrett og stek i ovnen ved 200 °C i 20 minutter.

1 ss rapsolje – 1 løk, hakket – 3 hvitløksfedd, hakket – 1 cm ingefær – ½ ts garam masala – ½ ts spisskummen – ¼ ts cayennepepper – ½ ts malte korianderfrø – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus200 g hermetiserte tomaer

Bruk 1 ss olje til å sautere hakket løk til den er glassaktig, tilsett så hakket hvitløk, ingefær og kryddere (garam masala, spisskummen, cayennepepper og koriander). Sauter i 2 minutter. Tilsett Kikkoman Soyasaus, tomater og avsilte cashewnøtter fra steg 1. Legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.

250 dl kokosmelk – 1 ss fersk koriander – 400 g kokt ris

Ha kokosmelken oppi sausen fra steg 1 og bruk en blender eller stavmikser til du får en jevn og glatt blanding. Ha oppi de stekte grønnsakene og kok i 2 minutter.
Server med ris toppet med grønnsakssaus, og garner med fersk koriander.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.