Revolusjonerende risburger med syrlig tunfisk

total tid 25 min.
20 min. tilberedningstid
5 min. koketid

Bytt ut burgerbrødet med ris i denne smakfulle tunfiskretten i en syrlig hvitløksmarinade og ingefær-limesaus. Friskt tilbehør som sprø salat, mango og agurk kompletterer denne sushi-inspirerte vrien på burgertradisjonen.

Ingredienser

2 porsjoner
380 g
kokt sushiris
2 ss
olje
2 
tunfiskbiffer, ca. 200 g hver
1 ss
honning
1 ss
sitronsaft
1 
fedd hvitløk
 ½ ts
pepper

Saus:

2 ss
majones
 ½ ts
raspet ingefær
2 ss
limesaft

Dessuten:

2 
salatblader
2 ss
svarte sesamfrø
1 ss
hakket vårløk
1 
mango
1 
agurk
Næringsinnhold (per porsjon): 4689 kJ  /  1120 kcal
36,5 g Fett
87,1 g Protein
106,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

380 g kokt sushiris – 2 ss olje

Kle en rund form med matfilm, ca. 12 cm i diameter. Legg ¼ av den kokte sushirisen oppi og trykk godt ned. Fjern den forsiktig sammen med matfilmen, pakk den inn og legg til side. Lag tre kaker til med resten av risen og la stå i kjøleskap i ca. 30 minutter. Stek så hver riskake i en godt oppvarmet tørr stekepanne til de er gyllenbrune på begge sider.

Steg 2

2  tunfiskbiffer, ca. 200 g hver – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss honning – 1 ss sitronsaft – 1  fedd hvitløk –  ½ ts pepper

Vask og tørr tunfisken. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, Kikkoman Sesamolje, honning, sitronsaft, hakket hvitløk og pepper. Mariner biffene i denne blandingen i ca. 20 minutter, ta dem deretter ut og grill dem i 1-2 minutter på hver side. Spar litt av marinaden til senere.

Steg 3

2 ss majones –  ½ ts raspet ingefær – 2 ss limesaft –  ½ ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Bland majonesen med raspet ingefær, limesaft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

Steg 4

2  salatblader – 2 ss svarte sesamfrø – 1 ss hakket vårløk – 1  mango – 1  agurk

Smør majonessausen på riskaken. Legg salat og tunfiskbiff på toppen, hell over en skje marinade og dryss over sesamfrø og vårløk. Tilsett tynne skiver av mango og agurk. Legg på en annen riskake og server varm.

Oppskrifts-ID: 1250

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

380 g kokt sushiris – 2 ss olje

Kle en rund form med matfilm, ca. 12 cm i diameter. Legg ¼ av den kokte sushirisen oppi og trykk godt ned. Fjern den forsiktig sammen med matfilmen, pakk den inn og legg til side. Lag tre kaker til med resten av risen og la stå i kjøleskap i ca. 30 minutter. Stek så hver riskake i en godt oppvarmet tørr stekepanne til de er gyllenbrune på begge sider.

2  tunfiskbiffer, ca. 200 g hver – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss honning – 1 ss sitronsaft – 1  fedd hvitløk –  ½ ts pepper

Vask og tørr tunfisken. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, Kikkoman Sesamolje, honning, sitronsaft, hakket hvitløk og pepper. Mariner biffene i denne blandingen i ca. 20 minutter, ta dem deretter ut og grill dem i 1-2 minutter på hver side. Spar litt av marinaden til senere.

2 ss majones –  ½ ts raspet ingefær – 2 ss limesaft –  ½ ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Bland majonesen med raspet ingefær, limesaft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

2  salatblader – 2 ss svarte sesamfrø – 1 ss hakket vårløk – 1  mango – 1  agurk

Smør majonessausen på riskaken. Legg salat og tunfiskbiff på toppen, hell over en skje marinade og dryss over sesamfrø og vårløk. Tilsett tynne skiver av mango og agurk. Legg på en annen riskake og server varm.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.