Gresskargryte med pasta og nori
Gresskargryte med pasta og nori

Gresskargryte med pasta og nori

total tid60 min.
20 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Gå høstkveldene trygt i møte med denne mettende gresskargryten med pasta, fyldig ost og et anstrøk av curry, toppet med nori-tang og sesamfrø. Et virkelig oppmuntrende måltid.

Ingredienser

2 porsjoner

Pasta:

120 g
kort pasta, for eksempel penne eller makaroni

Saus:

120 g
hokkaidogresskar
3 dl
melk
10 g
gul currypaste
40 g
smør
25 g
hvetemel
75 g
cheddarost
50 g
fast mozzarellaost

Garnityr:

1 
noriark
1 ts
svarte sesamfrø
1 ts
koriander
Næringsinnhold (per porsjon):1641 kJ / 392 kcal
30,3 gFett
33,2 gProtein
66,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g kort pasta, for eksempel penne eller makaroni

Kok pastaen al dente i henhold til anvisningene på pakken.

Steg 2

120 g hokkaidogresskar – 3 dl melk – 10 g gul currypaste – 40 g smør – 25 g hvetemel – 50 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus75 g cheddarost – 50 g fast mozzarellaost

Rasp gresskaret på et grovt rivjern, bland med melk og currypaste og kok i 5 minutter.
Smelt smøret i en stekepanne og tilsett melet. Stek på lav varme i 2 minutter under hyppig omrøring. Tilsett melk og gresskar, og rør kraftig om til ingrediensene er kombinert.
Ha Kikkoman Soyasaus, revet cheddar og revet mozzarella oppi sausen. Rør om og varm opp til ostene smelter.

 

Steg 3

1  noriark – 1 ts svarte sesamfrø – 1 ts koriander

Bland sausen fra steg 2 med pastaen, hell oppi en ovnsform og sett i stekeovnen i 20 minutter ved 200 °C til retten er gyllenbrun.
Knus norien. Server retten porsjonsvis på et fat, og garner med knust nori, svarte sesamfrø og koriander.

 

Tips:

Du kan også tilsette andre grønnsaker til retten, for eksempel erter, squash eller sopp.

Oppskrifts-ID: 1373

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g kort pasta, for eksempel penne eller makaroni

Kok pastaen al dente i henhold til anvisningene på pakken.

120 g hokkaidogresskar – 3 dl melk – 10 g gul currypaste – 40 g smør – 25 g hvetemel – 50 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus75 g cheddarost – 50 g fast mozzarellaost

Rasp gresskaret på et grovt rivjern, bland med melk og currypaste og kok i 5 minutter.
Smelt smøret i en stekepanne og tilsett melet. Stek på lav varme i 2 minutter under hyppig omrøring. Tilsett melk og gresskar, og rør kraftig om til ingrediensene er kombinert.
Ha Kikkoman Soyasaus, revet cheddar og revet mozzarella oppi sausen. Rør om og varm opp til ostene smelter.

 

1 noriark – 1 ts svarte sesamfrø – 1 ts koriander

Bland sausen fra steg 2 med pastaen, hell oppi en ovnsform og sett i stekeovnen i 20 minutter ved 200 °C til retten er gyllenbrun.
Knus norien. Server retten porsjonsvis på et fat, og garner med knust nori, svarte sesamfrø og koriander.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.