Gresskargryte med pasta og nori
Gå høstkveldene trygt i møte med denne mettende gresskargryten med pasta, fyldig ost og et anstrøk av curry, toppet med nori-tang og sesamfrø. Et virkelig oppmuntrende måltid.
Tilberedning
Steg 1
120 g kort pasta, for eksempel penne eller makaroni
Kok pastaen al dente i henhold til anvisningene på pakken.
Steg 2
120 g hokkaidogresskar – 3 dl melk – 10 g gul currypaste – 40 g smør – 25 g hvetemel – 50 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 75 g cheddarost – 50 g fast mozzarellaost
Rasp gresskaret på et grovt rivjern, bland med melk og currypaste og kok i 5 minutter.
Smelt smøret i en stekepanne og tilsett melet. Stek på lav varme i 2 minutter under hyppig omrøring. Tilsett melk og gresskar, og rør kraftig om til ingrediensene er kombinert.
Ha Kikkoman Soyasaus, revet cheddar og revet mozzarella oppi sausen. Rør om og varm opp til ostene smelter.
Steg 3
1 noriark – 1 ts svarte sesamfrø – 1 ts koriander
Bland sausen fra steg 2 med pastaen, hell oppi en ovnsform og sett i stekeovnen i 20 minutter ved 200 °C til retten er gyllenbrun.
Knus norien. Server retten porsjonsvis på et fat, og garner med knust nori, svarte sesamfrø og koriander.
Tips:
Du kan også tilsette andre grønnsaker til retten, for eksempel erter, squash eller sopp.
Oppskrifts-ID: 1373
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer