Sitrusbakt laks
Sitrusbakt laks

Sitrusbakt laks

total tid35 min.
10 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Gled deg til en herlig smaksopplevelse med denne appetittvekkende sitrusbakte laksen i perfekt kombinasjon med stekt asparges, sprøstekte poteter og en lett grønnsakssalat.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
250 g
laksefilet
3 ss
olivenolje
1 ts
pepper
1 ss
hakket persille
 ½ 
sitron
 ½ 
lime
 ½ bunt
bunt grønn asparges
300 g
kokte poteter
1 ss
sesamfrø
40 g
ruccola

Dressing:

1 ss
olivenolje
1 ts
cidereddik
1 ts
honning
Næringsinnhold (per porsjon):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gFett
32 gProtein
29,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

250 g laksefilet – 2 ss olivenolje – 1 ts pepper – 1 ss hakket persille –  ½  sitron –  ½  lime –  ½ bunt bunt grønn asparges – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Gni inn laksefileten med 1 ss olivenolje, pepper og persille. Skjær lime og sitron i skiver og legg dem oppå fisken. Gni inn aspargesen med 1 ss olivenolje og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek aspargesen sammen med fisken i stekeovn ved 180 °C i 20 minutter.

Steg 2

300 g kokte poteter – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø

Del potetene i fire. Stek dem i olivenolje og dryss over sesamfrø.

Steg 3

40 g ruccola – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts cidereddik – 1 ts honning

Bland godt alle ingrediensene til dressingen og hell den over ruccolaen. Server med bakt laks og poteter.

Oppskrifts-ID: 1315

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

250 g laksefilet – 2 ss olivenolje – 1 ts pepper – 1 ss hakket persille – ½ sitron – ½ lime – ½ bunt bunt grønn asparges – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Gni inn laksefileten med 1 ss olivenolje, pepper og persille. Skjær lime og sitron i skiver og legg dem oppå fisken. Gni inn aspargesen med 1 ss olivenolje og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek aspargesen sammen med fisken i stekeovn ved 180 °C i 20 minutter.

300 g kokte poteter – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø

Del potetene i fire. Stek dem i olivenolje og dryss over sesamfrø.

40 g ruccola – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts cidereddik – 1 ts honning

Bland godt alle ingrediensene til dressingen og hell den over ruccolaen. Server med bakt laks og poteter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.