Asiatiske blomkålvinger
Asiatiske blomkålvinger

Asiatiske blomkålvinger

total tid45 min.
45 min.tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner

Blomkålvinger

1 
blomkål
65 g
hvetemel
1 ½ dl
vann

Marinade

3 
hvitløkfedd, finhakket
3 ss
ketchup
2 ss
lys sirup (alternativ: akasiehonning)
1 ss
ingefær, finrevet
1 ss
sesamolje
3 ss
limesaft

Dipp-saus

200 dl
kokosmelk
75 g
peanøttsmør
2 ss
limesaft
Chilipulver

Topping

2 
vårløk, i tynne skiver
Frisk koriander, grovhakket
2 ss
sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon):1888 kJ / 451 kcal
15,9 gFett
15,3 gProtein
40,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask blomkålen og del den opp i buketter. Rør sammen mel med ca. 150 ml vann og soyasaus. Vend bukettene i blandingen og fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate. Stek ved 225 °C (midt i ovnen), ca. 15 minutter.

Steg 2

Rør sammen hvitløk, ketchup, soyasaus, sirup, ingefær, sesamolje og limesaft til en marinade. Vend de varme blomkålvingene i marinaden og legg dem tilbake på stekeplaten. Stek i ytterligere 5-10 minutter til blomkålvingene er gylne.

Steg 3

Kok opp kokosmelk og peanøttsmør. Smak til med limesaft, soyasaus og chilipulver. Topp blomkålvingene med vårløk, frisk koriander og sesamfrø. Server med kokossausen.

Oppskrifts-ID: 56

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask blomkålen og del den opp i buketter. Rør sammen mel med ca. 150 ml vann og soyasaus. Vend bukettene i blandingen og fordel dem på en bakepapirkledd stekeplate. Stek ved 225 °C (midt i ovnen), ca. 15 minutter.

Rør sammen hvitløk, ketchup, soyasaus, sirup, ingefær, sesamolje og limesaft til en marinade. Vend de varme blomkålvingene i marinaden og legg dem tilbake på stekeplaten. Stek i ytterligere 5-10 minutter til blomkålvingene er gylne.

Kok opp kokosmelk og peanøttsmør. Smak til med limesaft, soyasaus og chilipulver. Topp blomkålvingene med vårløk, frisk koriander og sesamfrø. Server med kokossausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.