Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris
Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris

Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris

5 1 vurderinger
total tid20 min.
10 min.tilberedningstid
10 min.koketid

En velduftende og mildt krydret blomkål-spinatcurry med ris og nøtter som utgjør en appetittvekkende blanding av smaker og teksturer. Perfekt som en sunn og smakfull lunsj i matpausen.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
1 
løk
1 
fedd hvitløk
1 ts
karripasta
3 
tomater
50 g
spinat
1,2 dl
vann
200 g
blomkål
2 ½ dl
kokosmelk
40 g
cashewnøtter
100 g
ris
1 bunt
koriander
Næringsinnhold (per porsjon):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gFett
13 gProtein
31,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3  tomater – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1  løk – 1  fedd hvitløk – 1 ts karripasta – 50 g spinat – 1,2 dl vann – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Blansjer og skrell tomatene, skjær dem i terninger. Hakk og stek løken i Kikkoman Sesamolje. Tilsett hvitløksfedd og karripasta. Rør om. Tilsett spinat, tomater, vann og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

Steg 2

200 g blomkål – 2 ½ dl kokosmelk

Skjær blomkålen i små buketter. Ha blomkålen og kokosmelken oppi sausen. Legg på lokk og kok i 10 minutter.

Steg 3

40 g cashewnøtter – 100 g ris – 1 bunt koriander

Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne.

Kok risen og ha den deretter i bokser. Hell currysausen over dem og dryss over nøtter og fersk koriander.

 

Tip:

Vil du ha en sterkere kryddersmak, kan du bruke mer karripasta eller krydre med en klype chilipepper.

Oppskrifts-ID: 1325

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 tomater – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 løk – 1 fedd hvitløk – 1 ts karripasta – 50 g spinat – 1,2 dl vann – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Blansjer og skrell tomatene, skjær dem i terninger. Hakk og stek løken i Kikkoman Sesamolje. Tilsett hvitløksfedd og karripasta. Rør om. Tilsett spinat, tomater, vann og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

200 g blomkål – 2 ½ dl kokosmelk

Skjær blomkålen i små buketter. Ha blomkålen og kokosmelken oppi sausen. Legg på lokk og kok i 10 minutter.

40 g cashewnøtter – 100 g ris – 1 bunt koriander

Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne.

Kok risen og ha den deretter i bokser. Hell currysausen over dem og dryss over nøtter og fersk koriander.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.