

Quiche lorraine med purre, bacon og soyasaus
En fransk klassiker med en moderne vri – purreløk, røykfylt bacon og timian møter egg, fløte og Kikkoman Soyasaus i en fyldig, salt pai som smaker nydelig både varm og kald.
Tilberedning
Steg 1

2 tynne purreløk – 125 g baconterninger – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Skjær purren i ringer. Stek baconterningene i en non-stick-panne. Tilsett purren og sauter i ca. 10 minutter. Krydre med Kikkoman Soyasaus.
Steg 2

75 g kaldt smør – 150 g hvetemel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Smør til å smøre formen (eventuelt: ferdig quiche- eller paibunn)
Forvarm stekeovnen til 180 °C og smør en quiche- eller paiform (Ø ca. 30 cm). For å lage deigen, bland alle ingrediensene med ca. 4 ss kaldt vann slik at du får en glatt deig. Rull ut deigen mellom to lag plastfolie til en sirkel som er litt større enn paiformen. Trykk deretter deigen inn i formen og prikk bunnen med gaffel flere ganger.
Steg 3

4 egg – 200 g fløte – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 150 g revet ost – ¾ ts tørket timian – Nymalt pepper – Revet muskatnøtt
For å lage fyllet, pisk eggene med fløte og Kikkoman Soyasaus. Rør inn ost og timian, og krydre med pepper og muskat. Smør purre- og baconblandingen utover deigen, hell over eggeblandingen og stek i forvarmet ovn i 25–35 minutter til quichen er gyllenbrun.
Steg 4

2 ss sesamfrø – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Rist sesamfrøene i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune. Rør inn Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Soyasaus. Skjær opp quichen, ringle over sesamblandingen og server.
Tips:
Hvis du har knapt med tid, kan du bruke ferdiglaget pai- eller quichedeig fra butikkens kjøledisk.
Quichen smaker også godt med brokkoli, paprika i mange farger, erter eller edamame istedenfor purreløk.
Røkelaks er et lekkert alternativ til bacon.
For ekstra krønsj kan du toppe quichen med solsikkekjerner eller hampfrø.
Oppskrifts-ID: 1500
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer