Quiche lorraine med purre, bacon og soyasaus
Quiche lorraine med purre, bacon og soyasaus

Quiche lorraine med purre, bacon og soyasaus

4,5 20 vurderinger
total tid 50 min.
15 min. tilberedningstid
35 min. koketid

En fransk klassiker med en moderne vri – purreløk, røykfylt bacon og timian møter egg, fløte og Kikkoman Soyasaus i en fyldig, salt pai som smaker nydelig både varm og kald.

Ingredienser

6 porsjoner

Topping:

2 
tynne purreløk
125 g
baconterninger

Deig:

75 g
kaldt smør
150 g
hvetemel
Smør til å smøre formen (eventuelt: ferdig quiche- eller paibunn)

Fyll og topping:

4 
egg
200 g
fløte
150 g
revet ost
 ¾ ts
tørket timian
Nymalt pepper
Revet muskatnøtt
2 ss
sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon):2.125 kJ / 512 kcal
36,9 gFett
22,2 gProtein
22,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  tynne purreløk – 125 g baconterninger – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær purren i ringer. Stek baconterningene i en non-stick-panne. Tilsett purren og sauter i ca. 10 minutter. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

Steg 2

75 g kaldt smør – 150 g hvetemel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Smør til å smøre formen (eventuelt: ferdig quiche- eller paibunn)

Forvarm stekeovnen til 180 °C og smør en quiche- eller paiform (Ø ca. 30 cm). For å lage deigen, bland alle ingrediensene med ca. 4 ss kaldt vann slik at du får en glatt deig. Rull ut deigen mellom to lag plastfolie til en sirkel som er litt større enn paiformen. Trykk deretter deigen inn i formen og prikk bunnen med gaffel flere ganger. 

Steg 3

4  egg – 200 g fløte – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus150 g revet ost –  ¾ ts tørket timian – Nymalt pepper – Revet muskatnøtt

For å lage fyllet, pisk eggene med fløte og Kikkoman Soyasaus. Rør inn ost og timian, og krydre med pepper og muskat. Smør purre- og baconblandingen utover deigen, hell over eggeblandingen og stek i forvarmet ovn i 25–35 minutter til quichen er gyllenbrun. 

Steg 4

2 ss sesamfrø – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rist sesamfrøene i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune. Rør inn Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Soyasaus. Skjær opp quichen, ringle over sesamblandingen og server.

Tips:

Hvis du har knapt med tid, kan du bruke ferdiglaget pai- eller quichedeig fra butikkens kjøledisk. 
Quichen smaker også godt med brokkoli, paprika i mange farger, erter eller edamame istedenfor purreløk.
Røkelaks er et lekkert alternativ til bacon.
For ekstra krønsj kan du toppe quichen med solsikkekjerner eller hampfrø.

Oppskrifts-ID: 1500

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 tynne purreløk – 125 g baconterninger – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær purren i ringer. Stek baconterningene i en non-stick-panne. Tilsett purren og sauter i ca. 10 minutter. Krydre med Kikkoman Soyasaus.

75 g kaldt smør – 150 g hvetemel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – Smør til å smøre formen (eventuelt: ferdig quiche- eller paibunn)

Forvarm stekeovnen til 180 °C og smør en quiche- eller paiform (Ø ca. 30 cm). For å lage deigen, bland alle ingrediensene med ca. 4 ss kaldt vann slik at du får en glatt deig. Rull ut deigen mellom to lag plastfolie til en sirkel som er litt større enn paiformen. Trykk deretter deigen inn i formen og prikk bunnen med gaffel flere ganger. 

4 egg – 200 g fløte – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus150 g revet ost – ¾ ts tørket timian – Nymalt pepper – Revet muskatnøtt

For å lage fyllet, pisk eggene med fløte og Kikkoman Soyasaus. Rør inn ost og timian, og krydre med pepper og muskat. Smør purre- og baconblandingen utover deigen, hell over eggeblandingen og stek i forvarmet ovn i 25–35 minutter til quichen er gyllenbrun. 

2 ss sesamfrø – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rist sesamfrøene i en liten non-stick-panne til de er gyllenbrune. Rør inn Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Soyasaus. Skjær opp quichen, ringle over sesamblandingen og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.