Breserte oksekjaker med potetmos og rosenkål

1 1 vurderinger
total tid 150 min.
30 min. tilberedningstid
120 min. koketid

Oksekjaker er en visuelt imponerende rett. Den robuste røde fargetonen er delikat marmorert, og smaken er av samme slag: intens og mektig. Sammen med kålrotpotetmos og rosenkål blir det et sant festmåltid!

Ingredienser

4 porsjoner

Til oksekjakene:

1 
gulrot
100 g
sellerirot
1 
løk
 ½ 
hvitløkshode
3 ss
rapsolje
1 ss
tomatpuré
1 ½ dl
rødvin
3 ½ dl
vann
4 
oksekjaker
3 ss
rapsolje

Til kålrotpotetmosen:

500 g
kokefaste poteter
400 g
kålrot
1 dl
melk
0,8 dl
olivenolje
4 klype
salt
1 klype
sukker

Til rosenkålen:

300 g
rosenkål
2 ss
rapsolje
2 ts
honning
2 ss
eplejuice
Næringsinnhold (per porsjon): 8785.6 kJ  /  2108.9 kcal
128,6 g Fett
133,9 g Protein
79,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  gulrot – 100 g sellerirot – 1  løk –  ½  hvitløkshode – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ½ dl rødvin – 0,8 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ½ dl vann

Vask og tørr gulrøtter og sellerirot, og skjær dem i valnøttstore biter. Skrell løken og hvitløken og grovhakk begge. Stek alt i rapsolje til bitene er gyllenbrune. Tilsett tomatpureen og stek kort. Deglaser med rødvin og reduser væsken til det halve. Tilsett Kikkoman Soyasaus og vann og la det småkoke i ca. 10 minutter. Hell kraften gjennom en sil i en mugge, og kast grønnsakene.

Steg 2

4  oksekjaker – 3 ss rapsolje

Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme, samt ovnspannen uten lokket. Vask og tørr oksekjakene. Fjern forsiktig hinner og fett. Gni oksekjakene med olje og stek dem i ovnspannen i ca. 10 minutter. Hell i kraften fra steg 1 og la det bresere, under lokk, i ca. 90 minutter.

Steg 3

500 g kokefaste poteter – 400 g kålrot – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje – 4 klype salt – 1 klype sukker

Vask og tørr potetene og kålroten. Skjær begge i store terninger, legg dem i en kasserolle med kaldt vann og kok til de er myke. Hell ut vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker. Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk. Dekk kasserollen og hold mosen varm.

Steg 4

300 g rosenkål – 2 ss rapsolje – 2 ts honning – 2 ss eplejuice – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og tørr rosenkålen. Skjær ut stilken med en liten kniv og plukk av de ytterste bladene. Stek i en panne med olje. Deglaser med honning, eplejuice og Kikkoman Soyasaus. Ta pannen av varmen.

Steg 5

Anrett oksekjakene med breseringssjyen, potetmosen og rosenkålen. Server.

Oppskrifts-ID: 1193

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1  gulrot – 100 g sellerirot – 1  løk –  ½  hvitløkshode – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ½ dl rødvin – 0,8 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ½ dl vann

Vask og tørr gulrøtter og sellerirot, og skjær dem i valnøttstore biter. Skrell løken og hvitløken og grovhakk begge. Stek alt i rapsolje til bitene er gyllenbrune. Tilsett tomatpureen og stek kort. Deglaser med rødvin og reduser væsken til det halve. Tilsett Kikkoman Soyasaus og vann og la det småkoke i ca. 10 minutter. Hell kraften gjennom en sil i en mugge, og kast grønnsakene.

4  oksekjaker – 3 ss rapsolje

Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme, samt ovnspannen uten lokket. Vask og tørr oksekjakene. Fjern forsiktig hinner og fett. Gni oksekjakene med olje og stek dem i ovnspannen i ca. 10 minutter. Hell i kraften fra steg 1 og la det bresere, under lokk, i ca. 90 minutter.

500 g kokefaste poteter – 400 g kålrot – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje – 4 klype salt – 1 klype sukker

Vask og tørr potetene og kålroten. Skjær begge i store terninger, legg dem i en kasserolle med kaldt vann og kok til de er myke. Hell ut vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker. Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk. Dekk kasserollen og hold mosen varm.

300 g rosenkål – 2 ss rapsolje – 2 ts honning – 2 ss eplejuice – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask og tørr rosenkålen. Skjær ut stilken med en liten kniv og plukk av de ytterste bladene. Stek i en panne med olje. Deglaser med honning, eplejuice og Kikkoman Soyasaus. Ta pannen av varmen.

Anrett oksekjakene med breseringssjyen, potetmosen og rosenkålen. Server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.