Breserte oksekjaker med potetmos og rosenkål
Oksekjaker er en visuelt imponerende rett. Den robuste røde fargetonen er delikat marmorert, og smaken er av samme slag: intens og mektig. Sammen med kålrotpotetmos og rosenkål blir det et sant festmåltid!
Ingredienser
Til oksekjakene:
Til kålrotpotetmosen:
Til rosenkålen:
Tilberedning
Steg 1
1 gulrot – 100 g sellerirot – 1 løk – ½ hvitløkshode – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ½ dl rødvin – 0,8 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 3 ½ dl vann
Vask og tørr gulrøtter og sellerirot, og skjær dem i valnøttstore biter. Skrell løken og hvitløken og grovhakk begge. Stek alt i rapsolje til bitene er gyllenbrune. Tilsett tomatpureen og stek kort. Deglaser med rødvin og reduser væsken til det halve. Tilsett Kikkoman Soyasaus og vann og la det småkoke i ca. 10 minutter. Hell kraften gjennom en sil i en mugge, og kast grønnsakene.
Steg 2
4 oksekjaker – 3 ss rapsolje
Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme, samt ovnspannen uten lokket. Vask og tørr oksekjakene. Fjern forsiktig hinner og fett. Gni oksekjakene med olje og stek dem i ovnspannen i ca. 10 minutter. Hell i kraften fra steg 1 og la det bresere, under lokk, i ca. 90 minutter.
Steg 3
500 g kokefaste poteter – 400 g kålrot – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje – 4 klype salt – 1 klype sukker
Vask og tørr potetene og kålroten. Skjær begge i store terninger, legg dem i en kasserolle med kaldt vann og kok til de er myke. Hell ut vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker. Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk. Dekk kasserollen og hold mosen varm.
Steg 4
300 g rosenkål – 2 ss rapsolje – 2 ts honning – 2 ss eplejuice – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Vask og tørr rosenkålen. Skjær ut stilken med en liten kniv og plukk av de ytterste bladene. Stek i en panne med olje. Deglaser med honning, eplejuice og Kikkoman Soyasaus. Ta pannen av varmen.
Steg 5
Anrett oksekjakene med breseringssjyen, potetmosen og rosenkålen. Server.
Oppskrifts-ID: 1193
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer