Kamskjell tataki med ristet sesam og ponzu-yuzu-dressing
Kamskjell tataki med ristet sesam og ponzu-yuzu-dressing

Kamskjell tataki med ristet sesam og ponzu-yuzu-dressing

total tid72 min.
10 min.tilberedningstid
2 min.koketid
60 min.marineringstid

Tataki er en japansk matlagningsmetode der kjøttet eller fisken tørrstekes raskt slik at den forblir rå inni. Denne oppskriften består av kamskjell servert med en smakfull og fyldig saus. Perfekt som forrett til middag eller til fest.

Ingredienser

2 porsjoner
4 
store kamskjell (kun muskelen)
1 
fedd hvitløk
 ½ ss
honning
 ½ ss
limesaft
 ¼ ts
raspet skall av yuzu (se tips)
 ¼ ts
sanshopepper eller sichuanpepper (malt)
 ½ ss
ristede sesamfrø
 ¼ 
daikon (japansk syltet vinterreddik)
Næringsinnhold (per porsjon):627 kJ / 150 kcal
1 gFett
12 gProtein
25 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  store kamskjell (kun muskelen) – 2 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  fedd hvitløk

Knus hvitløksfeddet og bland det med mirin og soyasaus. Legg kamskjellene i blandingen. La det stå til marinering i kjøleskapet i minst 50-60 minutter. Ta kamskjellene ut av kjøleskapet 10-15 minutter før grilling eller steking.

Steg 2

Gjør grillen eller grillpannen så varm som mulig. Grill kamskjellene i ca. 20-25 sekunder på hver side og fjern dem straks fra grillen. La dem hvile i ett til to minutter. Skjær deretter hvert kamskjell i 3-4 skiver. De skal være rå innvendig og svartbrente på utsiden.

Steg 3

1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer ½ ss honning –  ½ ss limesaft –  ¼ ts Kikkoman ristet Sesamolje ¼ ts raspet skall av yuzu –  ¼ ts sanshopepper eller sichuanpepper (malt) –  ½ ss ristede sesamfrø –  ¼  daikon (japansk syltet vinterreddik)

Bland alle ingrediensene godt: Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus, honning, limesaft, Kikkoman Ristet Sesamolje, skall av yuzu, pepper. Sørg for at du har en jevn saus. Server kamskjellene med sausen, daikon skåret i små terninger og ristede sesamfrø.

Tips:

Du kan toppe retten med urter etter eget valg. Bladmynte (kjent som shiso), babykoriander eller gressløk passer ypperlig.

Hvis du ikke har yuzu, kan du bruke sitronskall isteden.
Hvis du ikke har sansho- eller sichuanpepper, kan du bruke svart pepper.
Hvis du ikke har daikon, kan du bruke andre typer reddik.

Oppskrifts-ID: 1161

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4 store kamskjell (kun muskelen) – 2 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 fedd hvitløk

Knus hvitløksfeddet og bland det med mirin og soyasaus. Legg kamskjellene i blandingen. La det stå til marinering i kjøleskapet i minst 50-60 minutter. Ta kamskjellene ut av kjøleskapet 10-15 minutter før grilling eller steking.

Gjør grillen eller grillpannen så varm som mulig. Grill kamskjellene i ca. 20-25 sekunder på hver side og fjern dem straks fra grillen. La dem hvile i ett til to minutter. Skjær deretter hvert kamskjell i 3-4 skiver. De skal være rå innvendig og svartbrente på utsiden.

1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer ½ ss honning – ½ ss limesaft – ¼ ts Kikkoman ristet Sesamolje ¼ ts raspet skall av yuzu – ¼ ts sanshopepper eller sichuanpepper (malt) – ½ ss ristede sesamfrø – ¼ daikon (japansk syltet vinterreddik)

Bland alle ingrediensene godt: Kikkoman Ponzu Sitron Soyasaus, honning, limesaft, Kikkoman Ristet Sesamolje, skall av yuzu, pepper. Sørg for at du har en jevn saus. Server kamskjellene med sausen, daikon skåret i små terninger og ristede sesamfrø.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.