Vanlige spørsmål
Hele Kikkoman-konsernet følger en bærekraftig innkjøpspolicy som omfatter et sett med retningslinjer for anskaffelse av soya. Dette danner grunnlaget for vårt engasjement for bærekraftig soyadyrking, og det inkluderer også tiltak for å forhindre avskoging.
Vi er også kjent med kildene til våre soyainnkjøp i Brasil og kan gripe inn om nødvendig.
Soyabønner fra Brasil kjøpes kun fra leverandører med ProTerra-sertifisering. ProTerra er en høy markedsstandard for en bærekraftig og ansvarlig verdikjede for soya. Du finner mer informasjon om ProTerra her: www.proterrafoundation.orgFølgende Kikkoman-produkter er sertifisert med V-Label:
- Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
- Kikkoman Naturlig Brygget Økologisk Soyasaus
- Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt 43 % Mindre Salt Enn Vanlig Kikkoman Soyasaus
- Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
- Kikkoman Saus til Ris - søt
- Kikkoman Naturlig Brygget Søt Soyasaus
- Kikkoman Sushi & Sashimi-Soyasaus
- Kikkoman Konsentrert Ramen Nudelsuppe Base - Shoyu (Sojasaus) Smak
- Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje
- Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer
Hvor mye soyasaus du tilsetter, avhenger av retten du lager. Og naturligvis av hva du synes smaker. Fordelen ved Kikkoman Naturlig brygget soyasaus er at du egentlig ikke kan tilsette for mye av den. For Kikkoman fremmer ingrediensenes egen smak, uten å overskygge den. Mens andre soyasauser, særlig dem som fremstilles kjemisk, ofte kan gjøre maten uspiselig på grunn av de intense, kunstige aromaene.
Du kan droppe saltet helt når du krydrer maten med soyasaus. Soyasaus er en ideell erstatning for salt! Og for alle som bevisst går inn for å kutte ut eller redusere saltinntaket, tilbyr vi Kikkoman Naturlig brygget soyasaus med 43 % mindre salt.
Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus er et flytende krydder med mange bruksområder, selv om soyasausen opprinnelig stammer fra Asia. Den passer ikke bare godt til asiatiske retter, men også perfekt til det internasjonale kjøkken – fra suppe til salat, fra fiskeretter til kjøttretter, fra grønnsaker til pasta.
Det beste er å oppbevare åpne flasker i kjøleskapet. Der er soyasausen beskyttet mot lys- og temperaturpåvirkning.
På fargen, på smaken og på aromaen. Men det kan være vanskelig å teste ut dette i matbutikken. Derfor bør du ta en nærmere titt på innholdsdeklarasjonen. Kikkoman Naturlig brygget soyasaus består kun av de fire rene ingrediensene soyabønner, hvete, vann og salt. Og som navnet sier, er den brygget helt naturlig.
Både for naturlig brygget soyasaus, naturlig brygget soyasaus med 43% mindre salt, og glutenfri tamari soyasaus har Kikkoman sikret europadekkende sertifisering med V-merking.
Nei, det er ingen forskjell. Begge flaskene er fylt med den samme naturlig bryggede soyasausen. Det er bare selve flasken som er annerledes. Designflasken er et lite og dekorativt element på bordet. Rent visuelt er den en vakker dispenser som helt enkelt gjør det penere å krydre maten til bords. Designflasken kan dessuten fylles på om og om igjen og tåler å vaskes i oppvaskmaskinen.
Stort sett er bryggetiden til den kinesiske soyasausen kortere enn for den japanske. Dessuten inneholder mange kinesiske soyasauser mer salt. Og ikke minst er noen kinesiske soyasauser blandet opp, det vil si at de er en blanding av fermenterte og kjemisk fremstilte soyasauser. Ofte tilsettes det også tilsetningsstoffer i kinesiske soyasauser.
Fire rene ingredienser, en naturlig bryggeprosess og nærmere 300 forskjellige aromaer er hemmeligheten bak Kikkoman Naturlig brygget soyasaus, som brygges etter en over 300 år gammel oppskrift.
Kikkoman Naturlig brygget soyasaus brygges etter en over 300 år gammel oppskrift. Bryggingen tar cirka seks måneder og skjer helt naturlig. Den består kun av de fire rene ingrediensene soyabønner, hvete, vann og salt. Det tilsettes ingen tilsetningsstoffer. Her kan du lese mer om hvordan de ulike trinnene i produksjonen ser ut.
Våre Naturlig Bryggede Soyasauser har følgende næringsinnhold per 100 ml:
Våre Naturlig Bryggede Soyasauser med mindre salt har følgende næringsinnhold per 100 ml:
Gluten brytes ned i gjæringsprosessen. Derfor er gluteninnholdet i det endelige produktet minimalt, men vi kan ikke garantere at det er glutenfritt.
Til glutenallergikere anbefaler vi vår Kikkoman Glutenfri Tamari-Soyasaus.Kikkoman legger vekt på bruk av ingredienser av høy kvalitet og en naturlig produksjon. Av den grunn blir alle Kikkoman-produkter som produseres i Nederland, fremstilt av ikke-genmanipulerte soyabønner.
For det europeiske markedet blir Kikkoman Naturlig brygget soyasaus produsert i Sappemeer i Nederland. Til fremstillingen av den naturlig bryggede soyasausen brukes kun fire rene ingredienser. Soyabønnene kjøpes i Brasil, Canada eller USA, hveten dyrkes i Tyskland og salt og vann kommer fra Nederland. Soyabønner fra Brasil blir kun hentet fra leverandører som kan dokumentere ProTerra-sertifisering. ProTerra Foundation er en ideell organisasjon dedikert til bærekraft langs hele verdikjeden innen mat- og fôrproduksjon.
Her finner du mer informasjon om ProTerra: https://www.proterrafoundation.org/