Woket pepperbiff med grønnsaker
En rask og enkel rett med stekt pepperbiff og grønnsaker i en krydret saus.
Ingredienser
Tilbehør
Tilberedning
Steg 1
Kok opp vann i en wokpanne eller en stekepanne.
Steg 2
Tilsett brokkolini eller brokkoli og kok i 2 minutter. Hell av vannet og skyll brokkolien i kaldt vann.
Steg 3
Tørk av vannet i wokpannen og varm opp 3 ss stekeolje i den.
Steg 4
Tilsett biffstrimlene, stek raskt til de er gylne og sett til side.
Steg 5
Stek paprika- og løkstrimler, og deretter vårløk. Sett til side.
Steg 6
Tørk wokpannen ren og stek hvitløk og ingefær med resten av oljen.
Steg 7
Tilsett grønnsakene og det stekte kjøttet. Tilsett sort peppersaus.
Steg 8
Smak til med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje og bland godt sammen.
Steg 9
Topp woken med gressløk, bladpersille og fersk vårløk. Hell over sausen som er igjen i wokpannen, smak til med pepper og server med kokt basmatiris.
Tips:
Hvis du ikke har sort peppersaus, kan du bruke blandingen av 1 ss Kikkoman Soyasaus, ¼ ss brunt sukker, ¼ ss Worcestershire sauce, ½ ss vegetabilsk olje, 1 ss mel, 2 ½ finhakket fedd hvitløk, ¼ finhakket løk, ¼ ss svart pepper og 0,2 l kjøttbuljong.
Tips: Det er viktig med høy temperatur når du tilbereder wok. Vær forsiktig når oljen er varm – fuktige ingredienser kan få oljen til å flamme opp.
Lag wok i porsjoner når du skal lage store mengder – da får du best resultat.
Oppskrifts-ID: 925
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer