Havabbor med ingefær og tomater
Havabbor med ingefær og tomater

Havabbor med ingefær og tomater

total tid90 min.
30 min.tilberedningstid
40 min.koketid
20 min.marineringstid

Sprøstekt havabbor med ingefær og syrlige tomater servert med spicy kimchi soyasaus. Denne fusjonsretten balanserer utsøkt fisk med dristige asiatiske toner.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
havabborer, hver på ca. 350 g
400 g
cherrytomater
1 
sjalottløk
3 cm
ingefær
2 
stilker selleri
2 
hvitløksfedd
 ½ dl
stekeolje
2 dl
hvitvin
10 
thaibasilikumblader
1 klype
pepper
 ½ ts
sukker
Næringsinnhold (per porsjon):3877 kJ / 926 kcal
35 gFett
79 gProtein
23 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  havabborer, hver på ca. 350 g – 3 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi

Skrap skjellene av fisken, vask og tørk den. Snitt fiskeskinnet på begge sider med kniv. Dekk fisken med Kikkoman Kimchi Chilisaus og sett til side.

Steg 2

400 g cherrytomater – 1  sjalottløk – 3 cm ingefær – 2  stilker selleri – 2  hvitløksfedd –  ½ dl stekeolje

Skjær cherrytomater og sjalottløk i terninger. Skjær opp ingefær og selleri. Hakk hvitløken. Varm opp oljen i en panne. Stek fisken kort på begge sider til den er gyllenbrun.

Steg 3

2 dl hvitvin – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt10  thaibasilikumblader – 1 klype pepper –  ½ ts sukker

Ha sjalottløk og selleri sammen med fisken og stek til de er myke. Tilsett ingefær, hvitløk og cherrytomater. Hell oppi vinen og kok til alkoholen fordunster. Tilsett Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt og kok til væsken fordunster. Ved slutten av koketiden krydrer du med sukker, pepper og nyrevede eller nyhakkede thaibasilikumblader.

Tip

Oppskrifts-ID: 1442

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 havabborer, hver på ca. 350 g – 3 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi

Skrap skjellene av fisken, vask og tørk den. Snitt fiskeskinnet på begge sider med kniv. Dekk fisken med Kikkoman Kimchi Chilisaus og sett til side.

400 g cherrytomater – 1 sjalottløk – 3 cm ingefær – 2 stilker selleri – 2 hvitløksfedd – ½ dl stekeolje

Skjær cherrytomater og sjalottløk i terninger. Skjær opp ingefær og selleri. Hakk hvitløken. Varm opp oljen i en panne. Stek fisken kort på begge sider til den er gyllenbrun.

2 dl hvitvin – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt10 thaibasilikumblader – 1 klype pepper – ½ ts sukker

Ha sjalottløk og selleri sammen med fisken og stek til de er myke. Tilsett ingefær, hvitløk og cherrytomater. Hell oppi vinen og kok til alkoholen fordunster. Tilsett Kikkoman Soyasaus - Mindre Salt og kok til væsken fordunster. Ved slutten av koketiden krydrer du med sukker, pepper og nyrevede eller nyhakkede thaibasilikumblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.