Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata
Gled deg over vår delikate hjemmelagde gnocchi i en kremete burratasaus med sopp, italiensk skinke og cherrytomater med fersk basilikum.
Tilberedning
Steg 1
400 g poteter – 80 g mel – 1 egg – 1 ts salt
Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de har blitt litt avkjølt, og mos dem med en potetpresse eller potetmoser. Tilsett mel og egg for å lage gnocchideig. Del mengden i to og lag en rull på en overflate overdrysset med mel. Skjær rullen i stykker på ca. 3 cm.
Kok gnocchiene i saltet vann til de er myke – ca. 3 minutter etter at de har steget til overflaten.
Steg 2
1 løk – 1 fedd hvitløk – ½ rød paprika – 100 g sopp – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ dl kremfløte
Hakk løk og hvitløk. Skjær opp rød paprika og sopp, og del tomatene i to. Skjær skinken i strimler. Stek løken i olivenolje, tilsett hvitløken og stek i et halvt minutt. Tilsett rød paprika og sopp og stek i 3 minutter. Tilsett skinken og stek i ytterligere 2 minutter, tilsett så tomatene. Tilsett Kikkoman Soyasaus og fløte.
Rør om og la det småkoke i ca. 3 minutter.
Steg 3
125 g burrata – 1 ss hakket basilikum – ¼ ts pepper
Ha kokt gnocchi, burrata og basilikumblader oppi sausen. Dryss over nymalt pepper og server.
Tip:
For å spare tid kan du bruke ferdiglaget gnocchi, som du får i mange butikker, men det er verdt å bruke tid på å lage den selv.
Oppskrifts-ID: 1308
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer