Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata
Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata

Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata

total tid50 min.
20 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Gled deg over vår delikate hjemmelagde gnocchi i en kremete burratasaus med sopp, italiensk skinke og cherrytomater med fersk basilikum.

Greit å vite: Denne retten er en del av Meal Prep-serien. Du kan finne de to andre oppskriftene i settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
poteter
80 g
mel
1 
egg
1 ts
salt
1 
løk
1 
fedd hvitløk
 ½ 
rød paprika
100 g
sopp
200 g
cherrytomater
100 g
prosciutto crudo
1 ss
olivenolje
 ½ dl
kremfløte
125 g
burrata
1 ss
hakket basilikum
 ¼ ts
pepper
Næringsinnhold (per porsjon):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gFett
29,8 gProtein
74,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g poteter – 80 g mel – 1  egg – 1 ts salt

Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de har blitt litt avkjølt, og mos dem med en potetpresse eller potetmoser. Tilsett mel og egg for å lage gnocchideig. Del mengden i to og lag en rull på en overflate overdrysset med mel. Skjær rullen i stykker på ca. 3 cm.

Kok gnocchiene i saltet vann til de er myke – ca. 3 minutter etter at de har steget til overflaten.

 

Steg 2

1  løk – 1  fedd hvitløk –  ½  rød paprika – 100 g sopp – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl kremfløte

Hakk løk og hvitløk. Skjær opp rød paprika og sopp, og del tomatene i to. Skjær skinken i strimler. Stek løken i olivenolje, tilsett hvitløken og stek i et halvt minutt. Tilsett rød paprika og sopp og stek i 3 minutter. Tilsett skinken og stek i ytterligere 2 minutter, tilsett så tomatene. Tilsett Kikkoman Soyasaus og fløte.

Rør om og la det småkoke i ca. 3 minutter.

Steg 3

125 g burrata – 1 ss hakket basilikum –  ¼ ts pepper

Ha kokt gnocchi, burrata og basilikumblader oppi sausen. Dryss over nymalt pepper og server.

Tip:

For å spare tid kan du bruke ferdiglaget gnocchi, som du får i mange butikker, men det er verdt å bruke tid på å lage den selv.

Oppskrifts-ID: 1308

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g poteter – 80 g mel – 1 egg – 1 ts salt

Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de har blitt litt avkjølt, og mos dem med en potetpresse eller potetmoser. Tilsett mel og egg for å lage gnocchideig. Del mengden i to og lag en rull på en overflate overdrysset med mel. Skjær rullen i stykker på ca. 3 cm.

Kok gnocchiene i saltet vann til de er myke – ca. 3 minutter etter at de har steget til overflaten.

 

1 løk – 1 fedd hvitløk – ½ rød paprika – 100 g sopp – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ dl kremfløte

Hakk løk og hvitløk. Skjær opp rød paprika og sopp, og del tomatene i to. Skjær skinken i strimler. Stek løken i olivenolje, tilsett hvitløken og stek i et halvt minutt. Tilsett rød paprika og sopp og stek i 3 minutter. Tilsett skinken og stek i ytterligere 2 minutter, tilsett så tomatene. Tilsett Kikkoman Soyasaus og fløte.

Rør om og la det småkoke i ca. 3 minutter.

125 g burrata – 1 ss hakket basilikum – ¼ ts pepper

Ha kokt gnocchi, burrata og basilikumblader oppi sausen. Dryss over nymalt pepper og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.